Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυμνασίων Λυκείων Πειραιά στο Ζάννειο Γυμνάσιο

Συγγραφέας: Ανδρέας Ρηγάτος στις 11/04/2016

Στις 5 Απριλίου 2016 στο χώρο του θεάτρου του Σχολείου μας διεξήχθη το «Διασχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυμνασίων Λυκείων στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο».

Η Αφίσα του Διασχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι στο Ζάννειο Γ/σιο.

Η Αφίσα του Διασχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι στο Ζάννειο Γ/σιο.

Συμμετείχαν 6 Ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων του Πειραιά με τετραμελείς συνθέσεις. Κάθε ομάδα έδωσε έναν αγώνα με όλες τις άλλες ομάδες. Ήταν μια καλή προετοιμασία των ομάδων των σχολείων που θα συμμετείχαν την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου στα τελικά του Πρωταθλήματος όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής. Συνολικά 34 μαθητές από πέντε διαφορετικά σχολεία αγωνίστηκαν για περίπου 3 ώρες  σε ένα πνευματικό άθλημα όπως είναι το σκάκι.

Νικήτρια στο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Ομάδα της Ιωνιδείου.

Οι τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος κατά την απονομή που κάνει η κ. Λεοντοπούλου Δ/ντρια του Ζαννείου Πειρ. Λυκείου

Οι τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος κατά την απονομή που κάνει η κ. Λεοντοπούλου Δ/ντρια του Ζαννείου Πειρ. Λυκείου

Η τελική κατάταξη στην ομαδική βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου με 9 β. (Κύπελλο 1ης θέσης)
2. Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Α 7 β. (Κύπελλο 2ης θέσης)
3. Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Β 6 β. (Κύπελλο 3ης θέσης)
4. Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Β 5 β.
5. 9ο Γυμνάσιο 2 β.
6. 1ο ΕΠΑΛ 1 β.

Ταυτόχρονα με την Ομαδική βαθμολογία υπήρξε και ατομική κατάταξη των μαθητών ανάλογα με την σκακιέρα που αγωνιζόντουσαν και την ατομική βαθμολογία τους:

1η Σκακιέρα:

1 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο 5,0 100,0 5
2 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 0 Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου 4,0 80,0 5
3 ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Β 2,0 50,0 4

2η Σκακιέρα:

1 ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 0 Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου 5,0 100,0 5
2 ΓΙΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο 3,5 70,0 5
3 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο  Α 3,0 60,0 5

3η Σκακιέρα:

1 ΖΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Α 3,0 100,0 3
2 ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0 Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου 3,0 60,0 5
3 ΒΟΓΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Β 2,0 66,7 3

4η Σκακιέρα:

1 ΜΟΥΖΑΚΗ ΣΑΒΒΙΝΑ 0 Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου 5,0 100,0 5
2 ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗ ΦΕΝΙΑ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Α 4,0 80,0 5
3 ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 0 Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Β 2,5 50,0 5

 

Στους παραπάνω διακριθέντες μαθητές απονεμήθηκαν μετάλλια (χρυσό, αργυρό χάλκινο) ανάλογα με την θέση καθώς επίσης και έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο Διασχολικό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες του πρωταθλήματος http://chess-results.com/tnr216811.aspx?lan=1

Η διοργάνωση έγινε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Ζαννείου Γ/σιού «Δικτυακό Σκάκι». Τα έπαθλα κύπελλα και μετάλλια είναι μια ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου που πάντα στηρίζει τις δραστηριότητες του Ζαννείου Γ/σιου. Το υλικό (σκακιέρες και ηλεκτρονικά ρολόγια) για την διεξαγωγή των αγώνων χορηγήθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω.

Ο Διευθυντής του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες.

Ο Διευθυντής του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες.

Απονομές στις νικήτριες ομάδες και στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες έκαναν οι Διευθυντές του Ζαννείου Γυμνασίου κ. Ι. Φριλίγκος και  του Ζαννείου Λυκείου κ. Β. Λεοντοπούλου, ο κ. Γ. Κατρίτσης υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος σκάκι στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γ/σιου και της Ιωνειδίου που συνόδεψαν τους μαθητές και εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής οι καθηγητές του Ζαννείου Γ/σιου κ.κ. Σοφία Ντούσκα  Ανδρέας Ρηγάτος.

Το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή του Διασχολικού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα τους μαθητές που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν με πάθος για διάκριση στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας, τους Διευθυντές των Σχολείων που διευκόληναν την συμμετοχή των ομάδων τους στο πρωτάθλημα, τους γονείς και εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τους μαθητές. Την κ. Κορού Λίνα του Πειραϊκου Σκακιστικού Συνδέσμου για τον συντονισμό των ομάδων της Ιωννιδείου και του 9ου Γ/σιου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά προσέφερε τιμητική πλακέτα στο σχολείο μας για την πρωτοβουλία δοργάνωσης του Διασχολικού Πρωταθλήματος γεγονός που αποτελεί για μας δέσμευση για καλύτερη διοργάνωση την επόμενη σχολική χρονιά.

Η τιμής ένεκεν πλακέτα που απένειμε το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο για την διοργάνωση του Διασχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Γυμνασίψν Λυκείων Πειραιά

Η τιμής ένεκεν πλακέτα που απένειμε το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο για την διοργάνωση του Διασχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Γυμνασίων Λυκείων Πειραιά

diasxoliko_zanneio4

diasxoliko_zanneio2
diasxoliko_zanneio3