Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + ΚΑ1 «DGM : Kαλλιεργώντας τη Συλλογικότητα»

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 05/04/2016

Το σχολείο μας συμμετέχει ως εκπαιδευτικός φορέας επιμόρφωσης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + ΚΑ1 «DGM : Kαλλιεργώντας τη Συλλογικότητα» που υλοποιείται από το Γυμνάσιο Daisy-Georges Martin (Lyon, Γαλλία).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για ένα διετές ευρωπαικό πρόγραμμα που άρχισε τον Ιούλιο του 2015 και στοχεύει στην επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Εκτός από το σχολείο μας στο πρόγραμμα  συμμετέχουν και άλλα σχολεία από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Κλείνουν ήδη  4 χρόνια που  οι μαθητές Γαλλικών της Γ’ τάξης του σχολείου μας συνεργάζονται με μαθητές του Ομίλου Νέων Ελληνικών του D.G.Martin μέσω προγραμμάτων etwinning σε δράσεις για την πρόληψη της σχολικής βίας, γλωσσικές δραστηριότητες διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης και συμμετοχή στον περσινό μαθητικό διαγωνισμό γαλλοφωνίας https://twinspace.etwinning.net/3742/home.

Στα πλαίσια του προγράμματος την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19  Φεβρουαρίου η διευθύντρια του Γυμνασίου D.-G. Martin, κυρία Caroline Geoffray,πραγματοποίησε διήμερη τοποθέτηση παρατήρησης (job shadowing), συνοδευόμενη  από τη βιβλιοθηκάριο του σχολείου κα Claire Benoit. Στην υποδοχή και στις δράσεις κινητοποιήθηκε σχεδόν το σύνολο των μαθητών Γαλλικών του σχολείου μας, οι μαθητές της χορωδίας υπό την κα Καγκάδη, καθηγήτρια μουσικής, καθώς και οι μαθητές του ομίλου Προφορικής Έκφρασης με τη καθοδήγηση των φιλολόγων κας Μαρινάτου και κου Μαλμέν. Εκτός από το μάθημα των Γαλλικών, οι δυο προσκεκλημένες μας παρακολούθησαν και το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο στο Α3 με τη κα Διαμαντή.

Τέλος στα πλαίσια του προγράμματος, έγινε έρευνα για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας στο σύνολο των μαθητών της Α΄ τάξης, με ερωτηματολόγιο που επεξεργάστηκαν από κοινού τα σχολεία που συμμετέχουν. Επίσης οι μαθητές του Α1 συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Λασκαρίδη για τη σχολική βία και τις σχέσεις μεταξύ των εφήβων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *