Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Διάκριση στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 25/02/2013

 

Ιστορίες και μύθοι της Ανατολής και της Δύσης « Λοιπόν διηγήσου !… »

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το θέμα του φετινού διαγωνισμού, οι μαθητές των γαλλικών του Β3 διάβασαν, είδαν και άκουσαν ιστορίες και παραμύθια και ύστερα δημιούργησαν συλλογικά το δικό τους παραμύθι με τίτλο  “Le Prince et la Montagne de Cristal” (Ο πρίγκηπας και το Κρυστάλινο βουνό)  χρησιμοποιώντας τις 10 λέξεις της Γαλλοφωνίας : Atelier, bouquet, cachet, coup de foudre, équipe, protéger, savoir-faire, unique, vis-à-vis, voilà. Παρουσίασαν στο διαγωνισμό ένα power point διάρκειας 5 λεπτών που περιείχε το κείμενό τους, εικονογραφημένο, καθώς και αφήγηση από τους ίδιους  με συνοδεία μουσικής.

Η δημιουργία τους απέσπασε διάκριση. Οι 15 μαθητές έχουν προσκληθεί στην τελετή απονομής βραβείων για τα γυμνάσια και λύκεια,  το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31, μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 μμ.

Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους !

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν γύρω στους 4000 μαθητές. Για να δείτε τους νικητές του διαγωνισμού σε θεματική & αλφαβητική σειρά, πατήστε εδώ palmares2013Την ημέρα της απονομής των διακρίσεων, θα ανακοινωθούν τα πρώτα βραβεία ανά κατηγορία.

Δείτε το βίντεο με τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό :

 

France Grèce, de l’alpha à l’oméga

Ένα έργο etwinning σε συνεργασία με γυμνάσιο της Γαλλίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012

Περισσότερα ….. #mce_temp_url

#mce_temp_url#



//

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *