Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Συναντήσεις με συγγραφείς

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 07/05/2011

 Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Octave Merlier του Γαλλικού Ινστιτούτου (υπεύθυνη η κα Marie-Hélène Σταύρου), οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με δυο γάλλους συγγραφείς νεανικής λογοτεχνίας :

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008, οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών της Α’ Λυκείου συνάντησαν το γάλλο συγγραφέα νεανικής fantasy λογοτεχνίας Pierre Bottero στη Βιβλιοθήκη “Καίτη Λασκαρίδη» στον Πειραιά. Είχαμε προηγουμένως ασχοληθεί στην τάξη με το μυθιστόρημα D’un Μonde à l’Αutre,  πρώτο μέρος μιας τριλογίας με γενικό τίτλο  Η αναζήτηση της Ewilan (La Quête d’Ewilan)  , έργο που παρουσιάζει το ταξίδι μύησης δυο νέων δια μέσου  του φανταστικού τοπίου της Gwendalavir, εμπνευσμένου από τη μυθολογία.

Ο Pierre Bottero χάθηκε πρόωρα τον Νοέμβριο του 2009, σε ηλικία 45 χρονών, όταν έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου που οδηγούσε, σε ένα δρόμο της γαλλικής επαρχίας όπου έμενε με την οικογένειά του.

Για να ακούσετε τη συζήτηση των μαθητών με το συγγραφέα πατήστε εδώ.4-2-08 Pierre Bottero 2nd class – Partie 1   και εδώ  4-2-08 Pierre Bottero 2nd class – Partie 2

Μάθετε περισσότερα για τον συγγραφέα http://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Bottero

Για να συνδεθείτε με τον ιστότοπο του συγγραφέα πατήστε   http://www.lesmondesimaginairesderageot.com/univers/auteur/les_livres.asp?cd_univers=PIERRE&id=1

 

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2005, οι μαθητές Γαλλικών του Γ3 συνάντησαν τον Eric Simard στη Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου. Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί διαβάζοντας για τη ζωή και το έργο του και είχαν εισαχθεί  στο μυθιστόρημά του Η Πνοή της ιρλανδικής πέτρας (Le souffle de la pierre d’Irlande), εμπνευσμένο από τους ιρλανδικούς θρύλους και τα μεγαλιθικά μνημεία.

//

Η συνάντησή μας με τη συγγραφέα Άλκη Ζέη τον Μάρτιο του 2005 στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία του Πειραιά δρομολόγησε ποικίλες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα. Διαβάστε τις δυο εκδόσεις μας (θα τις βρείτε και στον ιστότοπο της συγγραφέως: