ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Η Εκπαίδευση εξ Αποστάσεως διακρίνεται σε σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Η σύγχρονη εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, όπου οι μαθητές μπορούν να ακούν και να βλέπουν το δάσκαλό τους και φυσικά να ρωτάνε και να συζητάνε με αυτόν. Επίσης μπορεί να γίνει διαμοιρασμός περιεχομένου, δηλαδή ο δάσκαλος να αναρτήσει διαφάνειες ή εικόνες ή ένα βιβλίο ή ένα ανοιχτό παράθυρο του υπολογιστή του και να το βλέπουν όλοι οι μαθητές. Στη σύγχρονη εκπαίδευση υπάρχει διαδραστικότητα.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση αναφέρεται κυρίως στις λεγόμενες ηλεκτρονικές τάξεις. Στις τάξεις αυτές ο δάσκαλος μπορεί να αναρτήσει υλικό, σημειώσεις, εργασίες κ.α. για το μάθημά του. Οι μαθητές από την άλλη μεριά μπορούν να μελετούν το υλικό που υπάρχει στην ηλεκτρονική τάξη, να διεκπεραιώνουν εργασίες και να τις παραδίδουν στην ηλεκτρονική τάξη και ο δάσκαλος να διορθώνει και να στέλνει τα σχόλια του σε κάθε μαθητή. Στην ασύγχρονη δεν υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις και να ακούς τον δάσκαλό σου αλλά υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων και σχολίων.

Σύγχρονη Εκπαίδευση

Για να μπείτε στην εφαρμογή της σύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως χρειάζεται:

Υπολογιστήςμικρόφωνο, κάμερα (προαιρετικά), σύνδεση στο διαδίκτυο ή κινητό.

Για να μπείτε στη σύγχρονη εκπαίδευση βλέπετε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ διδασκαλίας (για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ και στη συνέχεια κάνετε κλικ στον σύνδεσμο (link) που αντιστοιχεί στο μάθημα/καθηγητή.

Αναλυτικές οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση, μπορείτε να βρείτε εδώ

Υπενθυμίσεις: Στην εφαρμογή εκπαίδευσης από απόσταση μπορείτε να μπείτε μόνο την ώρα που είναι προγραμματισμένο το μάθημα.

Προσοχή: Πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το πρόγραμμα διδασκαλίας και τα link των μαθημάτων γιατί συνεχώς ενημερώνονται με νέα μαθήματα.

Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Για την χρήση της ασύγχρονης εκπαίδευσης κάθε μαθητής πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβατε.

Για την ψηφιακή πλατφόρμα e-class πηγαίνετε στη σελίδα https://eclass.sch.gr/ και επιλέγετε Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr. Εισάγετε το username και το password του λογαριασμού σας και μετά ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, το ΥΠΑΙΘ παραμένει στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr)

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.