Η Σοφία Ζαχαράκη εξηγεί γιατί πρέπει το πρώτο κουδούνι να χτυπάει στις 08:15

Η Σοφία Ζαχαράκη με καρό σακάκι

Σοφία Ζαχαράκη / Φωτογραφία: IntimeNews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Το σκεπτικό της απόφασης να συνεχίσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπάει στις 08:15 και όχι στις 9, όπως σχεδίαζε ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εξήγησε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι αποτρεπτικό. Μόλις περάσει ένα σημείο χρονικό – και επικαλούμαι και την εμπειρία μου στις σχολικές αίθουσες – επέρχεται μια κόπωση αυξανόμενη» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη στο ΘΕΜΑ 104,6, εξηγώντας την απόφαση του υπουργείου να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 08:15. Οπως τόνισε, το πρώτο σχολικό κουδούνι τη συγκεκριμένη ώρα «είναι παραγωγικό και έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια».

Οπως τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη στο «τέλος Ιουλίου τα βιβλία θα είναι στα σχολεία» ενώ μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι «γίνονται ενέργειες για να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες. Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να πάμε σε έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων ώστε να είναι το μεγάλο κύμα των καθηγητών 11 Σεπτεμβρίου στις τάξεις τους» και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομής τη νέα σχολική χρονιά».

iefimerida