Δωρεάν μαθήματα εξ αποστάσεως σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

mathhmata

Η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα www.lab4u.gr προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για το διάστημα που τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα μας και την επίσημη αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά την επικράτεια, γίνεται εντατική προσπάθεια από την πλευρά της πολιτείας να καλυφθούν, το συντομότερο δυνατό, τα εκπαιδευτικά κενά που θα προκύψουν.

Πρωταγωνιστής στην προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να είναι άλλος από την τεχνολογία και την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω σύγχρονων μέσων. Από όλη αυτή τη διαδικασία βέβαια δεν μπορεί να λείπει η εθελοντική δράση και των ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα εθελοντισμού, που πρέπει να διακρίνει όλους, η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα www.lab4u.gr αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για το διάστημα που τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των μαθητών κατά τη μελέτη τους στο σπίτι και να συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο και την επίτευξη των στόχων τους. Παρά το γεγονός ότι κατά το επόμενο διάστημα οι μαθητές δε θα λαμβάνουν βοήθεια από το σχολείο, η τεχνολογία, με την οποία είναι εξαιρετικά εξοικειωμένοι, είναι σε θέση να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό στον μέγιστο βαθμό.

Το Lab4u διαθέτει πάνω από 8000 βίντεο θεωρίας και μεθοδολογιών, επιπρόσθετες και διαδραστικές ασκήσεις, οι οποίες προσφέρονται για την εξάσκηση των μαθητών. Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμο στους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μελέτη τους από το σπίτι.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής, είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ιδιωτικού χαρακτήρα, προς όφελος των μαθητών, σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.