ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

"ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ"

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Facebook: Τι θα συμβεί αν σβήσετε το λογαριασμό σας

αφήστε ένα σχόλιο

Facebook: Τι θα συμβεί αν σβήσετε το λογαριασμό σας - Media

Το Facebook, αν και παραμένει το πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης (και ενημέρωσης και γνωριμιών και άλλων δραστηριοτήτων), τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη του.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, σε συνδυασμό με αποκαλύψεις για κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την εταιρείας, οδήγησε πολύ κόσμο στο να διαγράψει το λογαριασμό του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Το Market Watch μίλησε με ανθρώπους που έσβησαν το λογαριασμό τους και διαπίστωσε ότι κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ο… χωρισμός με το Facebook.

Αρχικά, το ίδιο το Facebook κάνει τη διαγραφή του λογαριασμού εξαιρετικά δύσκολη, σε σημείο ένας χρήστης να το παρομοιάσει με «ψυχοπαθή πρώην, που δεν σε ξεχνάει ποτέ».

Ακόμα χειρότερα, ο λογαριασμός του Facebook συχνά χρησιμοποιείται για σύνδεση σε άλλες εφαρμογές, γεγονός που προκαλεί βραχυκύκλωμα αν διαγραφεί.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα: κάποιοι χρήστες διαπίστωσαν ότι η κοινωνική τους ζωή πήρε την κατιούσα μόλις διέγραψαν τον λογαριασμό, ενώ άλλοι έχασαν επαφή με πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούσαν μέσω του Facebook.

Άλλοι υπέστησαν ζημιά στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς δεν κράτησαν άλλα στοιχεία ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσαν επαγγελματικά μέσω Facebook.

Τέλος, άνθρωποι που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών, διαγράφοντας το Facebook διαπίστωσαν ότι έχασαν έναν τρόπο επιβεβαιώσης της ταυτότητας πιθανών… ραντεβού.

topontiki

Από τον ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

16 Οκτωβρίου 2019 στις 10:57 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση