Τσατίλας αριστούχος μαθητής έσπασε το πόδι του καθηγητή του, γιατί…

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθητής vs δάσκαλος

❱❱ Το μεγάλο «λάθος» του ήταν ότι ζήτησε από έναν αριστούχο (αλλά με επιθετική συμπεριφορά) μαθητή του, που έκανε φασαρία την ώρα του μαθήματος…

Για μια παρατήρηση σε μαθητή του βρέθηκε στο νοσοκομείο με… γύψο στο πόδι ένας καθηγητής λυκείου στο Ρέθυμνο! Το μεγάλο «λάθος» του ήταν ότι ζήτησε από έναν αριστούχο (αλλά με επιθετική συμπεριφορά) μαθητή του, που έκανε φασαρία την ώρα του μαθήματος, να βγει από τη σχολική αίθουσα.

Ο ατίθασος μαθητής της Β’ Λυκείου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαχείρισης θυμού, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, έγινε έξαλλος και επιτέθηκε στον μαθηματικό στέλνοντάς τον στα επείγοντα του νοσοκομείου! Από όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό, που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης, έγινε πριν από λίγες ημέρες στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Περιβολίων, στο Ρέθυμνο. Ο νεαρός επεδείκνυε απρεπή συμπεριφορά όση ώρα ο καθηγητής έκανε παράδοση, με αποτέλεσμα να του κάνει αυστηρή παρατήρηση.

Ούτε τότε, όμως, έβαλε μυαλό και συνέχισε τη φασαρία, βγάζοντας εκτός εαυτού τον καθηγητή του, ο οποίος του ζήτησε με έντονο ύφος να βγει από την αίθουσα. Εκείνη τη στιγμή ο απείθαρχος μαθητής σηκώθηκε σε έξαλλη κατάσταση από το θρανίο του και «πλάκωσε» στο ξύλο τον εκπαιδευτικό, ενώ οι συμμαθητές του παρακολουθούσαν εμβρόντητοι! Το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος μαθηματικός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει την επιγονατίδα του και του έβαλαν γύψο!

Γνωμάτευση ειδικού

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του 1ου ΕΠΑ.Λ. ανέφεραν ότι ο συνάδελφός τους δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του νεαρού μαθητή, καθώς οι γονείς του προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αιτιολογεί τη συμπεριφορά του 17χρονου, αναφέροντας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του, και ιδιαίτερα του θυμού του. Αλλά και οι καθηγητές του αναφέρουν ότι πρόκειται για άριστο μαθητή. Πέρυσι, μάλιστα, ο ίδιος μαθηματικός που δέχθηκε την επίθεση τον είχε βαθμολογήσει με 20! Το περιστατικό, πάντως, ενισχύει την ανάγκη πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων.

espressonews