ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΔΔΕ ΑΝ.ΑΤΤ.)

"Η γνώση είναι δύναμη", Sir Francis Bacon

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΔΔΕ ΑΝ.ΑΤΤ.)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

αφήστε ένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 – 2018

 • Την Τρίτη, 23 /01/2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β και Γ τάξης του Γυμνασίου Βουλιαγμένης θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Φιλάργυρος» του Μολιέρου από τη θεατρική σκηνή «Ονειροπόληση», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής διαμορφώνεται ως εξής: 1η,2η,3η διδακτική ώρα θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος. Από τις 11:00 π.μ. – 13:15 μ.μ. θα παρακολουθήσουν την παράσταση. Όσοι από τους μαθητές δήλωσαν ότι δεν θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα κάνουν, κανονικά, μάθημα και θα σχολάσουν στις 13:15 μ.μ..

 

 • Την Δευτέρα, 18/12/2017, όλα τα τμήματα και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, παρακολούθησαν στον πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΪΣ» την διαδραστική παράσταση: «Poios Theleis Na Gineis.com».

 

 • Την Τρίτη, 28/11/2017 και τα τρία τμήματα της Α’ τάξης του Γυμνασίου Βουλιαγμένης παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης» στο Θέατρο Παλλάς.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017

 • Βραδιά Αστρονομίας και Αστροπαρατήρησης στο Σχολείο

Γιατί ο Άρης λέγεται κόκκινος πλανήτης; Πόση ώρα κάνει το φως να ταξιδέψει από τον Ήλιο στη Γη μας και πόση από το αστέρι Άλφα του Κενταύρου; Τί είναι όλες αυτές οι λακούβες στην επιφάνεια του Φεγγαριού;

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σας προσκαλούν σε μια βραδιά Αστρονομίας με διαδραστικά παιγνίδια και Αστροπαρατήρηση, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Πρόγραμμα:
6 μ.μ. Μαθητές Δημοτικού (Διαδραστικό παιγνίδι)
7 μ.μ. Αστροπαρατήρηση για τους Μαθητές Δημοτικού, και παράλληλα, παιγνίδι για τους Μαθητές Γυμνασίου
8 μ.μ. Αστροπαρατήρηση για τους Μαθητές Γυμνασίου (Άρης, Αφροδίτη, Σελήνη).

Κόστος συμμετοχής 4 ευρώ ανά μαθητή (οι συνοδοί δεν πληρώνουν)

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στα μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων

  • 14/10/2016, «Αθλητική Ημέρα» στο γήπεδο Δόξας – Βουλιαγμένη
  • 10/11/2016, Επίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α. για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες
  • Β Γυμνασίου, διήμερη εκδρομή στον Εύηνο ποταμό για το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Νοεμβρίου 2016
  • 2/12/2016, η Α Τάξη σε θεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
  • 8/12/2016, εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
  • 29/03/2017, εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΕΛΕΝΗ» στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας
  • Την Παρασκευή, 12/05/2017, το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης, με την έγκριση της Δημοτικής Αρχής και τη συνδρομή των τοπικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, οργάνωσε και διεξήγαγε, επιτυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ποδηλατικό γύρο στους δρόμους Βουλιαγμένης – Βούλας με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και γονιών.
  • Από Δευτέρα, 15/05/2017 έως Παρασκευή, 19/05/2017, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου Βουλιαγμένης αναπροσαρμόστηκε, βάσει οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, για την πραγματοποίηση της ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. Στα πλαίσια αυτής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας, πώς οι παρούσες οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, εξαρτήσεις των εφήβων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα το διαδίκτυο, ενώ οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν σχετικά με τις σωματικές και ψυχικές αλλαγές της εφηβείας, ποια είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και πρόληψη – προφυλάξεις. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν το σχολείο ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι, σε συνεργασία με τους καθηγητές, συζήτησαν με τους μαθητές.
  • Την Παρασκευή, 19/05/2017, οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν προγραμματισμένη ημερήσια – εκπαιδευτική εκδρομή στο Λουτράκι Κορινθίας.

Αφήστε μια απάντηση