Ζακυνθόραμα

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Β' Λυκείου Βολιμών

Ερευνητικές εργασίες σχολικού έτους 2013-2014

Ιούν 201422

Κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, οι Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Βολιμών πραγματοποίησαν δύο ερευνητικές εργασίες.

Η Α΄ Λυκείου, η οποία αποτελείται από 14 μαθητές, υλοποίησε ερευνητική εργασία με τίτλο «Γνωρίζοντας την Κρήτη».

Η Β΄ Λυκείου, η οποία αποτελείται από 13 μαθητές, πραγματοποίησε ερευνητική εργασία με τίτλο «Αναζητώντας τις γεύσεις του κόσμου».

Και στις δύο ερευνητικές εργασίες υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η Κουσουρή Ευθυμία, ΠΕ05, γαλλικής φιλολογίας.

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις των ερευνητικών εργασιών.

Ερευνητικη εργασια Κρητη Α Λυκειου

Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών

Αφήστε μια απάντηση

.

Ζακυνθόραμα ονομάσαμε την πανοραμική εικόνα της Ζακύνθου, όπως φαίνεται από ψηλά, όπως τη βλέπουμε από τις Βολίμες. Αποφασίσαμε να δώσουμε αυτό το όνομα στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας, μέσα στην οποία φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα όπως τα αφουγκραζόμαστε εμείς, οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Βολιμών. Παίζοντας με τις λέξεις, ανακαλύψαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε το λόγο για να μιλήσουμε για πράγματα που μας κινούν το ενδιαφέρον, να παρουσιάσουμε το δικό μας όραμα για τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η λειτουργία αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ξεκινά κατά το σχολικό έτος 2012-2013 από τη Β’ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project). Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί και από τις υπόλοιπες τάξεις, ώστε να συνεχιστεί στο μέλλον και να αποκτήσουν τα παιδιά της ορεινής Ζακύνθου μία ισχυρή φωνή που θα ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων