Ζακυνθόραμα

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Β' Λυκείου Βολιμών

Η οικονομική κρίση επηρεάζει τους νέους

Απρ 20135

Κάθε άνθρωπος γεννιέται στον κόσμο γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες επιδιώκοντας να τα  εκπληρώσει στο μέλλον. Η πολιτεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης βούλησης προασπίζοντας την ισότητα των ανθρώπων. Κάθε άτομο λοιπόν, έχοντας σχετικά ώριμο μυαλό στην εφηβική του ηλικία, θέτει ένα στόχο και κοπιάζει να τον πετύχει, συνήθως μέσω πανελληνίων εξετάσεων και  αργότερα μέσω των σπουδών του.

Στην σημερινή εποχή οι έφηβοι, στην πλειοψηφία τους, για να αγγίξουν το όνειρό τους αγωνίζονται σκληρά. Περνάνε αρκετοί στις σχολές που επιθυμούν και που χρόνια ονειρεύονταν, ευελπιστώντας ότι ύστερα από κάποια χρόνια θα ασκήσουν το επάγγελμά τους. Έρχεται λοιπόν η ώρα που ο κάθε απόφοιτος επιστήμονας, έχοντας το πτυχίο στο χέρι, είναι έτοιμος να βγει στην κοινωνία και να αντιμετωπίσει τις σφοδρότητες της ζωής και φυσικά να αναζητήσει μία θέση εργασίας. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αν υπάρχει πιθανότητα εύρεσης εργασίας για τον κάθε απόφοιτο. Ένα άλλο ερώτημα που γεννάται επίσης είναι αν αυτός ο νέος και φιλόδοξος επιστήμονας θα μπορέσει να πραγματώσει τα όνειρά του. Η επικρατέστερη απάντηση που μπορεί να δοθεί στην σημερινή εποχή είναι ΟΧΙ.

Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι εξαιτίας αυτής της ανωμαλίας και της οικονομικής κρίσης, για την οποία υπεύθυνοι είναι οι πρεσβύτεροι, οι νέοι στερούνται τα όνειρά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν στη ζωή τους, να δημιουργήσουν οικογένεια, παιδιά και να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Είναι άδικο τα λάθη και την πλεονεξία των πρεσβύτερων να την χρεώνονται οι νέοι. Κάθε σημερινός φοιτητής φτάνει στο σημείο να συνεχίζει να συντηρείται από την οικογένειά του αρκετά μετά το πέρας των σπουδών του και φυσικά να μην ονειρεύεται την προοπτική για σχέση, οικογένεια, παιδιά!

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Φαίνεται ότι ζούμε σε μία χώρα πλούσια σε πολιτισμό με συμπτώματα πνευματικής αλλοτρίωσης. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το χρήμα δεν κάνει τον άνθρωπο, ούτε η πλεονεξία. Η αγάπη, η στοργή και ο σεβασμός σμιλεύουν τον χαρακτήρα του καθενός και τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο στην κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

.

Ζακυνθόραμα ονομάσαμε την πανοραμική εικόνα της Ζακύνθου, όπως φαίνεται από ψηλά, όπως τη βλέπουμε από τις Βολίμες. Αποφασίσαμε να δώσουμε αυτό το όνομα στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας, μέσα στην οποία φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα όπως τα αφουγκραζόμαστε εμείς, οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Βολιμών. Παίζοντας με τις λέξεις, ανακαλύψαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε το λόγο για να μιλήσουμε για πράγματα που μας κινούν το ενδιαφέρον, να παρουσιάσουμε το δικό μας όραμα για τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η λειτουργία αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ξεκινά κατά το σχολικό έτος 2012-2013 από τη Β’ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project). Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί και από τις υπόλοιπες τάξεις, ώστε να συνεχιστεί στο μέλλον και να αποκτήσουν τα παιδιά της ορεινής Ζακύνθου μία ισχυρή φωνή που θα ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων