Ζακυνθόραμα

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Β' Λυκείου Βολιμών

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Φεβ 201321

Η Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 15 Φεβρουαρίου και τιμάται κάθε χρόνο, όπως και άλλες Παγκόσμιες Ημέρες. Η συγκεκριμένη μέρα είναι μία από τις σημαντικότερες επετείους, γιατί αφορά το παιδί και την υγεία του, την οποία παλεύει να την ανακτήσει.

Το γεγονός αυτό γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με καρκινοπαθή παιδιά, με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με έρευνες, 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στόχος, λοιπόν, αυτής της Ένωσης είναι η μείωση θανάτων σε όλο τον κόσμο, η έγκαιρη διάγνωση, πληροφόρηση και ενημέρωση. Προϋπόθεση είναι η ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των γονέων, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Έτσι μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά όλου του κόσμου να νοιώσουν ξανά την ευτυχία της ζωής, να είναι ίσα με τα υπόλοιπα παιδιά και να χαρούν ανέμελα την τρυφερή παιδική ηλικία.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί για όλους τους συνανθρώπους μας. Για τον λόγο αυτό, όλοι οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι και να προσφέρουμε απλόχερα την βοήθειά μας στον συνάνθρωπό μας ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και θρησκείας.

Πηγές:
  • dide.fth./sch.gr/?p=320
  • www.agioritikovima.gr/news1/16619-febrouariou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

.

Ζακυνθόραμα ονομάσαμε την πανοραμική εικόνα της Ζακύνθου, όπως φαίνεται από ψηλά, όπως τη βλέπουμε από τις Βολίμες. Αποφασίσαμε να δώσουμε αυτό το όνομα στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας, μέσα στην οποία φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα όπως τα αφουγκραζόμαστε εμείς, οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Βολιμών. Παίζοντας με τις λέξεις, ανακαλύψαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε το λόγο για να μιλήσουμε για πράγματα που μας κινούν το ενδιαφέρον, να παρουσιάσουμε το δικό μας όραμα για τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η λειτουργία αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ξεκινά κατά το σχολικό έτος 2012-2013 από τη Β’ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project). Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί και από τις υπόλοιπες τάξεις, ώστε να συνεχιστεί στο μέλλον και να αποκτήσουν τα παιδιά της ορεινής Ζακύνθου μία ισχυρή φωνή που θα ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων