Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου της σχολικής μας μονάδας συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο την πρόληψη και την αποτελεσματική διαχείριση του ενδοσχολικού εκφοβισμού.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν την ταινία «Ημερολόγια Εκφοβισμού», διαθέσιμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα anti-bullying, με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού, κας Καλδή Παρασκευής, και της σχολικής ψυχολόγου, κας Πετούση Νικολίνας.
Μετά την προβολή, ακολούθησε ένας ουσιαστικός και βιωματικός διάλογος, μέσα από τον οποίο οι μαθητές μοιράστηκαν σκέψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς. Με τη στήριξη της ψυχολόγου, ανέδειξαν τρόπους έγκαιρης αναγνώρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης κάθε μορφής εκφοβισμού, τονίζοντας τη σημασία της ενσυναίσθησης, της παρέμβασης και της συλλογικής ευθύνης.
Στηρίζουμε το διάλογο, ενισχύουμε την ενσυναίσθηση, επιλέγουμε το σεβασμό.
Δείτε την την ταινία «Ημερολόγια Εκφοβισμού» εδώ: https://youtu.be/Tzn8glBrW-o?feature=shared
Ομάδα δράσης: Α’, Β’ Λυκείου
Υπεύθυνες υλοποίησης: Παρασκευή Καλδή, Νικολίνα Πετούση