Δράση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

jobs

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, αμέσως μετά την επίδοση των απολυτηρίων, οι απόφοιτοι/ες της Γ’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ουσιαστική ενημερωτική παρουσίαση για τις πανεπιστημιακές σχολές και την κατανομή τους στα τέσσερα επιστημονικά πεδία του μηχανογραφικού δελτίου που θα κληθούν να συμπληρώσουν, ως υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Θεολογή, Υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Θεολογής παρείχε αναλυτικές πληροφορίες για τις δυνατότητες σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές για την επιλογή των κατάλληλων σχολών. Επίσης, παρουσίασε χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους/ις υποψήφιους/ες να διερευνήσουν τις επιλογές τους και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την ακαδημαϊκή τους πορεία και το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σημαντικό εργαλείο στην υπηρεσία όλων των ενδιαφερόμενων αποτελεί ο ιστότοπος που δημιούργησε και συνεχίζει να επικαιροποιεί ο κ. Θεολογής. Ο ιστότοπος προσφέρει στους/ις υποψήφιους/ες ουσιαστική ενημέρωση και τη δυνατότητα διερεύνησης των διαθέσιμων επιλογών με βάση τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες/ικανότητες ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται οι ίδιοι/ες τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.

Δείτε τον ιστότοπο εδώ:

https://etheolog.sites.sch.gr/