Στον ρυθμό του σινεμά

received 272788575379184

Με στόχο την επαφή με την τέχνη και τις ξένες γλώσσες όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Ινστιτούτο Γκαίτε, έναν ζεστό και φιλόξενο πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας.

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Petit Plan μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δωρεάν την νεανική γερμανόφωνη ταινία “Into the beat – Das Herz tanzt”.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το Into the Beat είναι μία χορευτική ταινία γερμανικής παραγωγής του 2020 σε σκηνοθεσία Stefan Westerwelle και σενάριο του ίδιου με την Hannah Schweier.

Η ιστορία ακολουθεί μία ταλαντούχα μπαλαρίνα, την Katya, που σπουδάζει για να μπει σε μία παραδοσιακή, αλλά αναγνωρισμένη σχολή χορού για το υπόλοιπο της ζωής της ακολουθώντας τα βήματα των γονιών της. Όταν, όμως, ανακαλύπτει τον κόσμο του hip hop, ολόκληρη η κοσμοθεωρία της κλονίζεται και η οπτική της προς τον κόσμο αλλάζει.

Η Katya ερωτεύεται το hip hop και θα βρεθεί αντιμέτωπη μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα. Να ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της ή να κυνηγήσει το πάθος και το όνειρό της; Η Katya συγκρούεται με την οικογένειά της και πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη λογική ή το συναίσθημα.

Παράλληλα, η ταινία προβάλλει διάφορα κοινωνικά ζητήματα όπως η απώλεια αγαπημένων προσώπων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η αξία της οικογένειας, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η κατάρριψη των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.

Σχετικά με το Petit Plan

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις του  επιλέγονται ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό.

Το Petit Plan έχει προσεγγίσει πάνω από 6.500 μαθητές Λυκείου στην Αθήνα, στη Λιβαδειά, στα Ιωάννινα, καθώς και, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολών, ακριτικές περιοχές της χώρας (2.500 μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές).

Σχετικά με το Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Goethe-Institut Athen είναι το παλαιότερο στο σύνολο του δικτύου των Goethe-Institut σε όλο τον κόσμο. Από το 1952 προωθεί τη γερμανο-ελληνική συνεργασία, τη γερμανική γλώσσα και τη διδασκαλία της και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.
received 899598645084677