Αρχική » Ανακοινώσεις » ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού

 Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, φίλες και φίλοι,

όπως όλες και όλοι γνωρίζουμε, εδώ και δύο περίπου χρόνια, όλος ο πλανήτης βιώνει, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μία χωρίς προηγούμενο κρίση σε πολλαπλά επίπεδα, με εξαιρετικά σημαντικές άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις και παράπλευρες απώλειες. Με την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα τόσο στη δική μας ζωή, όσο και στη ζωή των παιδιών μας. Τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία για τη νέα σχολική χρονιά, που διέκρινε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, διαδέχτηκε ο προβληματισμός, η ανησυχία και, σε κάποιες περιπτώσεις, ο φόβος. Απαιτείται ψύχραιμη στάση και υπεύθυνη ανταπόκριση στην πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούμε με συνέπεια τις οδηγίες της ειδικής επιτροπής και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Οι προτεραιότητές μας, ως Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι δύο: αφ’ ενός να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία, αφ’ ετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών μας.

Δυστυχώς, παρά τις έντονες αντιδράσεις για τον συγχρωτισμό στις αίθουσες των πανελλαδικών ομοσπονδιών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, αλλά και δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικών φορέων των εκπαιδευτικών,  για την απόφαση της κυβέρνησης τα τμήματα να λειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση εν μέσω πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. όχι μόνο επέλεξε  την λειτουργία των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση αλλά τον περασμένο Αύγουστο, με το νέο νομοσχέδιο, ψηφίστηκε διάταξη για την αύξηση των μαθητών ανά αίθουσα (25 μαθητές στην Α/θμια και 27 στην Β/θμια)! Επιδημιολόγοι, όπως η Α. Λινού, που έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανάγκη για περιορισμό του συγχρωτισμού στις σχολικές αίθουσες, παράλληλα με την εξεύρεση νέων χώρων για τη στέγαση των τμημάτων, αγνοούνται ή στην καλύτερη περίπτωση δεν εισακούονται.

Στο κτήριο του Γυμνασίου & Λυκείου Βελβεντού -που όπως γνωρίζετε οι αίθουσες είναι μικρές- τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την έναρξη της πανδημίας σχετικά με τη χωρητικότητά τους είναι πολύ σοβαρά. Ελάχιστα τετραγωνικά αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή/τρια. Ειδικά στην Α’ Λυκείου, λόγω της μετεγγραφής τριών μαθητών/τριών, είκοσι έξι (26)μαθητές και μαθήτριες «στοιβάζονται», κυριολεκτικά, σε 49m2. Δύο (2)m2 για κάθε μαθητή/τρια!!! Αν προσθέσουμε στα προηγούμενα, το γεγονός του υποχρεωτικού καθημερινού αερισμού των αιθουσών, στη διάρκεια του μαθήματος, ως ένα από τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του covid-19 αλλά και εποχιακών ιώσεων -κάτι το οποίο έχει βεβαίως τεράστιο κόστος θέρμανσης- αντιλαμβάνεστε ότι με τον χειμώνα και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν τα προβλήματα θα ενταθούν.

Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία του Δήμου Βελβεντού, από τα μέσα του Νοεμβρίου, να προμηθευτεί ιονιστές – καθαριστές αέρα για όλες τις σχολικές /εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου μας, είναι καθοριστικής σημασίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού, εκπροσωπώντας το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών των σχολειών μας, ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Στεργίου, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βελβεντού, για την προμήθεια και διάθεση ιονιστών – καθαριστών αέρα στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) του Δήμου Βελβεντού.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού, με επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης μας, αποτελώντας μέρος της εκπαιδευτικής και της τοπικής μας κοινότητας, είμαστε στη διάθεση όλων των Φορέων της Εκπαίδευσης, των οικογενειών των μαθητών/τριών μας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση και στην υπέρβαση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Τοποθεσία Σχολείου

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Σκακιστική άσκηση

Μετάφραση – Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση