Αρχική » 2023 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2023

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Χρόνια Πολλά !!!

GENNHSH

Συμμετοχή στην εβδομάδα του κώδικα Codeweek 2023 με Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Christmas

Τα Χριστούγεννα έρχονται και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε δραστηριότητες προγραμματισμού! Χρησιμοποιούμε την φαντασία μας και προγραμματίζουμε με τους μαθητές μας με παιγνιώδη τρόπο, δημιουργώντας διαδραστικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να ωθήσετε τα παιδιά να μάθουν προγραμματισμό, με Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες!

Christmas is coming and we decided to create Christmas coding activities!!

Let’s use our imagination and teach coding to our students with playful way!
We invite you to take part and let’s children to learn coding via Christmas activities!

EU Code Week

Activity code: cw23-SENLY

 

Φύλλο εργασίας στο Scratch για το πρόγραμμα robogames(1)
A creation of an interactive Christmas Card

You can upload your activities to this following padlet

our padlet :https://padlet.com/…/christmas-coding-activities…

Διδακτική επίσκεψη της Α’ τάξης στην Αρχαία Κόρινθο, 11.12.2023

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση ξεναγού, ενημερώθηκαν για εκθέματα του μουσείου και γνώρισαν σημαντικά σημεία του αρχ.χώρου.

ARX1 ARX2 ARX3 ARX4 ARX5

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση ξεναγού, ενημερώθηκαν για εκθέματα του μουσείου και γνώρισαν σημαντικά σημεία του αρχ.χώρου.

Με την Β’ Γυμνασίου στην έκθεση World of Robots, 12.12.2023

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν την έκθεση World of Robots και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ρομποτικές κατασκευές σε λειτουργία αλλά και διάσημους ρομποτικούς χαρακτήρες του κινηματογράφου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες απέσπασαν συγχαρητήρια από τους ξεναγούς για την υποδειγματική συμπεριφορά τους στους χώρους της έκθεσης!
ROB1 ROB2ROB4ROB5 ROB3 ROB8

Βεβαίωση συμμετοχής στην εβδομάδα κώδικα Codeweek 2023

Screenshot 2023 12 11 215315

Codeweek

 

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την βία κατά των γυναικών, 30 Νοεμβρίου 2023

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας, υλοποιήθηκε από την ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου μας, ενημερωτική παρέμβαση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄τάξης, για την βία κατά των γυναικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έθεσαν ερωτήματα.

Ενημέρωση δράση 2

Παρέμβαση για την πρόληψη του καπνίσματος

SMOKEFREE

Στο πλαίσιο του προγράμματος SmokeFreeGreece για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα, υλοποιήθηκε την Τρίτη 5-12-2023 ενημέρωση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για τα τοξικά συστατικά του καπνού, την εξάρτηση, τη διαφήμισή τους, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τους τρόπους διακοπής καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής χωρίς εξαρτήσεις.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται κάθε χρόνο στο σχολείο μας με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μας για το σημαντικό αυτό θέμα.

Ενημερωτική δράση για τον εθελοντισμό

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού», την Τρίτη 5-12-2023, εκπρόσωποι από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βέλου – Βόχας, ανταποκρινόμενοι με προθυμία στο κάλεσμά μας, μίλησαν στους μαθητές της Γ´ Γυμνασίου για την αξία του εθελοντισμού ως στάση ζωής και για τις δράσεις τους.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία, ευαισθητοποιήθηκαν και έθεσαν ερωτήματα.
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές του Δήμου μας για την παρουσία τους στο σχολείο μας και την ενημέρωση!

ethelontismos b2 1

Προγραμματίζουμε το Astro-Pi στην αποστολή Mission Zero της ESA

Astro Pi

Τhe students of Gymnasio Velou Korinthias in Greece, are participating for 2 weeks to European Astro Pi Challenge an ESA Education project run in collaboration with the Raspberry Pi Foundation. It offers students and young people the amazing opportunity to conduct scientific investigations in space by writing computer programs that run on Raspberry Pi computers on board the International Space Station (ISS) by  reading from the colour and luminosity sensor on an Astro Pi computer on board the International Space Station, and use it to set the background colour in a personalised image for the astronauts to the colour that the Astro Pi detects. This will make the International Space Station (ISS) more colourful for the astronauts on board. Your code will use the colour luminosity sensor on the new Mark II Astro Pi computer’s Sense HAT to make this happen.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βέλου Κορινθίας στην Ελλάδα συμμετέχουν για 2 εβδομάδες
στο European Astro Pi Challenge ένα εκπαιδευτικό έργο της ESA που διεξάγεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Raspberry Pi. Προσφέρει σε μαθητές και νέους την καταπληκτική ευκαιρία να διεξάγουν επιστημονικές έρευνες στο διάστημα γράφοντας προγράμματα υπολογιστών που τρέχουν σε υπολογιστές Raspberry Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) διαβάζοντας από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας σε έναν υπολογιστή Astro Pi στο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και χρησιμοποιήστε τον για να ορίσετε το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα για τους αστροναύτες στο χρώμα που ανιχνεύει το Astro Pi.
Αυτό θα κάνει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πιο πολύχρωμο για τους αστροναύτες που βρίσκονται στον διαστημικό σταθμό.
Ο κώδικάς σας θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα φωτεινότητας χρώματος στο Sense HAT του νέου υπολογιστή Mark II Astro Pi για να συμβεί αυτό. Το έργο σου θα ορίσει το χρώμα του φόντου μιας εικόνας σύμφωνα με το χρώμα που ανιχνεύει το Astro Pi.
Αυτό θα κάνει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πιο πολύχρωμο για τους αστροναύτες που βρίσκονται στον σταθμό. Για να το κάνει αυτό, ο κώδικάς σου θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα φωτεινότητας χρώματος στο νέο Sense HAT του υπολογιστή Mark II Astro Pi.

Astro Pi: Mission Zero | Python | Coding projects for kids and teens (raspberrypi.org)

Εκδήλωση του σχολείου μας για την βία μεταξύ ανηλίκων

Την Παρασκευή 1/12/2023 έγινε η εκδήλωση του σχολείου μας με θέμα τις σχέσεις στην οικογένεια και την βία μεταξύ ανηλίκων στο σχολείο και στους δρόμους, με ομιλητή τον κ.Χάρη Καραμπέτσο Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ομιλία για το σημαντικό αυτό ζήτημα της εποχής μας και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν σκέψεις.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Καραμπέτσο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση