Αρχική » 2022 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2022

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

RSS Saferinternet4kids

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ μαθητών/-τριών της Γ’ τάξης για εγγραφή στην Α’ τάξη ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Οι κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ΄τάξης Γυμνασίου, θα πρέπει να συμπληρώσουν και αποστείλουν στο σχολείο την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση, προκειμένου να γίνει ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση για εγγραφή στην Α’ τάξη ΓΕΛ-ΕΠΑΛ για το 2022-23. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να διαβάσουν την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  που τους απευθύνει το Υπουργείο Παιδείας.

Διευκρινίσεις

Η ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση γίνεται από τον ένα/μία γονέα/κηδεμόνα με τους κωδικούς του/της taxisnet. Η ημερομηνίες υποβολής θα ανακοινωθούν από το ΥΠΑΙΘ.

Η συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης, γίνεται ΚΑΙ από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και υποβάλλονται στη σχολική μονάδα. Κάθε γονέας/κηδεμόνας, συμπληρώνει, υπογράφει και υποβάλλει τη δική του Υπεύθυνη Δήλωση.

Ο/Η γονέας/κηδεμόνας που πρόκειται να καταθέσει με τους κωδικούς του/της taxisnet την ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση, θα συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και στην παράγραφο 3, θα τσεκάρει το (α) και θα συμπληρώσει τα συγκεκριμένα ζητούμενα στοιχεία. Ο/Η άλλος κηδεμόνας στην δική του/της Υ.Δ. στην παράγραφο 3, θα τσεκάρει το (β).

! Ιδιαίτερη προσοχή: Στην Υ.Δ. τα στοιχεία του/της κηδεμόνα που θα υποβάλλει την ηλ.αίτηση δήλωση (όνομα, επώνυμο, δ/νση διαμονής), θα πρέπει να είναι αυτά που έχει καταχωρημένα το taxisnet.  Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται να ελέγξουν τα στοιχεία τους στο taxisnet εγκαίρως και να τα αναγράψουν σωστά στην Υ.Δ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο από Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣ-ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ Ε-ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που συγκέντρωσαν τρόφιμα και και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Στο ίδιο πλαίσιο προσφοράς, συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος όγκος από καπάκια συσκευασιών που παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Καλό Πάσχα σε όλους!

IMG 1203

Θέμα: Πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών και μαθητριών σε εξ αποστάσεως παρουσίαση: “Οι ήχοι του διαστήματος”

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.) προσκαλούν τις και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην εξ αποστάσεως παρουσίαση του προέδρου του ΕΛ.ΚΕ.Δ. Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
κ. Ιωάννη Δαγκλή

Οι ήχοι του Διαστήματος

Θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 στις 5:30 μ.μ. στην εικονική αίθουσα:

https://minedu-secondary.webex.com/minedu-secondary/j.php?MTID=m98559b1f6ef7dcec834c9b860e2de447

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά καλό θα ήταν να συμπληρωθεί η φόρμα δήλωσης συμμετοχής:

https://forms.gle/aEeucPWEBkVu5gDE7 μέχρι και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 για την καλύτερη προετοιμασία της εξ’ αποστάσεως δραστηριότητας και των σχετικών βεβαιώσεων συμμετοχής

Καταιγίδες, ήχοι και χρώματα στο διάστημα. Πάνω από τα κεφάλια μας και όχι πολύ μακριά, αλλά ωστόσο στο έρεβος του διαστήματος, οι δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης πάλλονται κατά καιρούς σαν τις χορδές του βιολιού και παράγουν «ήχους» που καταγράφουμε με ειδικά όργανα που μεταφέρουν δορυφόροι στο διάστημα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται μαγνητική καταιγίδα και συνδέεται με πολλά επιμέρους φαινόμενα, ένα εκ των οποίων είναι και το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας. Οι μαγνητικές καταιγίδες οφείλονται σε εκρήξεις του εγγύτατου στη Γη αστέρα, δηλαδή του Ήλιου μας, και μαζί με τους ήχους και τα χρώματα, δημιουργούν κατά καιρούς και ηλεκτρόνια-δολοφόνους δορυφόρων. Για όλα αυτά θα μας μιλήσει ο Γιάννης Δαγκλής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Προσφέρουμε όλοι!

ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συμμετοχή του σχολείου στο EUROPE CODE WEEK 2022

CODE WEEK CERTIFICTION

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ για SELF-TEST (για προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη 5.4.22)

Σας ενημερώνουμε ότι από 4/4/2022 ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (SELF-TEST) νόσησης διενεργείται
μία (1) φορά
πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
Αύριο ΤΡΙΤΗ 5 Απριλίου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες θα έρθουν σχολείο έχοντας κάνει SELF-TEST έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν, έχοντας κάνει δήλωση στο https://edupass.gov.gr/ και εκτύπωση τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (ή αν δεν μπορούν να εκτυπώσουν να έχουν συμπληρωμένη άδεια φόρμα ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ). Η δήλωση στο EDUPASS θα πρέπει να γίνεται ως τις 08:00 το πρωί και μαθητές/-τριες χωρίς δήλωση στο EDUPASS δεν θα γίνονται δεκτοί.
Όσοι μαθητές/-τριες έχουν λάβει από το σχολείο συγκεκριμένες οδηγίες ιχνηλάτησης TEST, ακολουθούν ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ.
Στις περιπτώσεις που υπάρχει ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα, θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο (και εντός 24ωρών) RAPID-TEST και σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ RAPID-TEST, να ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ το σχολείο (με τηλέφωνο αν είναι πρωί εργάσιμης ημέρας ή με e-mail στο gymvelou@sch.gr) προκειμένου να ειδοποιούνται οι υπόλοιποι μαθητές/-τριες και να αποφεύγεται άσκοπη μετακίνηση μαθητών/-τρών και κηδεμόνων.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση