Αρχική » 2021 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2021

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Παραολυμπιακά Αθλήματα

 

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα

Σήμερα, 16:00 η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου απαντούν στις ερωτήσεις σας.
Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις εδώ: https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5
Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκδήλωση, μπορείτε να συνδεθείτε στο κανάλι του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ ή στο λογαριασμό του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Facebook.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Υποχρέωση μαθητών και μαθητριών να προσκομίζουν Δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος SELF-TEST

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΟΥ, 18/9/2021

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση μαθητών και μαθητριών να προσκομίζουν Δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος SELF-TEST.

Οι μαθητές και μαθήτριες (που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο), είναι υποχρεωμένοι

κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί που έρχονται σχολείο,

να προσκομίζουν ΝΕΑ δήλωση SELF-TEST (ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος).

Το SELF-TEST πρέπει να έχει γίνει έως 24 ώρες πριν την προσκόμιση της δήλωσης στο σχολείο.

Οπότε η ΝΕΑ δήλωση που προσκομίζεται στο σχολείο το πρωί της Τρίτης, πρέπει να αφορά SELF-TEST που έγινε την Δευτέρα ή πρωί της Τρίτης και να αναγράφει την ημερομηνία που έγινε το SELF-TEST.

Αντίστοιχα, η ΝΕΑ δήλωση που προσκομίζεται στο σχολείο το πρωί της Παρασκευής, αφορά SELF-TEST που έγινε την Πέμπτη ή πρωί της Παρασκευής.

Η δήλωση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον/την κηδεμόνα ΚΑΙ να έχει την σωστή ημερομηνία υπογραφής. Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις με διορθώσεις στις ημερομηνίες.

Μαθητές και μαθήτριες που δεν θα έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, δεν θα εισέρχονται στους σχολικούς χώρους και θα γίνεται επικοινωνία με τους κηδεμόνες.

Τις δηλώσεις SELF-TEST, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και της βεβαιώσεις νόσησης εξαμήνου, οι μαθητές και μαθήτριες φέρουν μαζί τους ΟΛΕΣ τις ημέρες ΚΑΙ πέραν της Τρίτης και Παρασκευής.

Το σχολείο είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία. Ζητούμε την κατανόηση των κηδεμόνων και λυπούμαστε για όποια ταλαιπωρία προκύψει από την ανάγκη τήρησης των παραπάνω.

Ημέρες υποχρέωσης διενέργειας SELF-TEST κ.α.

Προς γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας

Ενημερώνουμε ότι η είσοδος των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους θα γίνεται με ένα από τα εξής έγγραφα:

(α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή (β) Βεβαίωση νόσησης τελευταίου 6μήνου ή (γ) Δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ διαγνωστικού τεστ. Χωρίς ένα από τα παραπάνω, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος  μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.

Τα  SELF-TEST χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία ως και την 17 Σεπτεμβρίου (για τον μήνα Σεπτέμβριο). Κάθε Τρίτη και Παρασκευή που οι μαθητές/τριες έρχονται σχολείο, θα πρέπει να επιδεικνύουν την δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος SELF-TEST που πρέπει να έχουν κάνει ως 24 ώρες πριν.

Οπότε οι μαθητές/τριες, θα κάνουν 2 SELF-TEST την εβδομάδα και καινούργια δήλωση φέρνουν στο σχολείο, κάθε Τρίτη πρωί και κάθε Παρασκευή πρωί.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια απουσιάζει τις ημέρες αυτές (Τρίτη ή Παρασκευή), έχει υποχρέωση να κάνει SELF-TEST και να φέρει την δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος κατά την προσέλευσή του/της τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELFTEST

Με ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα SELF-TEST, ο/η μαθητής/τρια μπορεί να προσέλθει σχολείο. Το αποτέλεσμα δηλώνεται από τον/την κηδεμόνα στο self-testing.gov.gr, εκτυπώνεται η δήλωση, υπογράφεται και ο/η μαθητής/τρια την έχει μαζί του/της σχολείο όπου την επιδεικνύει όποτε του/της ζητηθεί. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση από τον/την κηδεμόνα σύμφωνα με το υπόδειγμα ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και υπογράφεται.

Σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ SELF-TEST απαιτείται επανέλεγχος σε κατάλληλη δομή (δημόσια ή ιδιωτική), και μέχρι τον επανέλεγχο εφαρμόζονται μέτρα κατ΄οίκον περιορισμού των μαθητών/τριων που είχαν θετικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που ο επανέλεγχος έχει ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, ο/η μαθητής/τρια προσέρχεται σχολείο με την βεβαίωση του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου. Στην περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου, εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού που θα υποδειχθούν από τον ΕΟΔΥ και οι κηδεμόνες ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ το σχολείο.

COVID-19 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΡΟΥΣΜΑ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ

Σημαντικό ζήτημα στο οποίο απαιτείται η συνεργασία σας, είναι οι ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης σε παιδί συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι: ο πυρετός και ο βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι: δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια,  μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, καταβολή δυνάμεων, δυσκαταποσία, απώλεια γεύσης ή/και οσμής, ναυτία/έμετος, κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις. Αν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, θα πρέπει να γίνει ιατρική αξιολόγηση. Αν κατά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, το παιδί βρίσκεται σπίτι, μην στείλετε το παιδί σχολείο, αναζητήστε ιατρική διάγνωση και ενημερώστε μας άμεσα! Αν τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σχολείο, θα σας ειδοποιήσουμε να έρθετε σχολείο να πάρετε το παιδί και να αναζητήσετε ιατρική αξιολόγηση.

Προφανώς, αν ο/η μαθητής/τρια υποδειχθεί ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ή/και σας δοθούν οδηγίες απομόνωσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια, χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο (για οποιοδήποτε λόγο), θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέρα από το θέμα της πανδημίας  COVID-19, για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τα παιδιά και το περιβάλλον που ζουν κρίνετε ότι πρέπει να μας ενημερώσετε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εάν υπάρχουν θέματα μαθησιακών ή άλλων δυσκολιών, ενημερώστε άμεσα, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που δεν έχετε υποβάλλει στο σχολείο δήλωση κηδεμονίας-στοιχείων επικοινωνίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, κινητό, e-mail) είναι απαραίτητα για την έγκαιρη ενημέρωσή σας.

Για επίσκεψή σας σχολείο, θα πρέπει να προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας και κατά την είσοδό σας να φοράτε μάσκα.

Είμαστε στη διάθεση γονέων και κηδεμόνων για διευκρινήσεις.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022



Λήψη αρχείου

ΕΝΤΥΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ στο Σχολείο από 13-9-2021 με Βεβαίωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ SELF-TEST ή Βεβαίωση εμβολιασμού ή Βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την υποχρέωση μαθητών κατά την προσέλευση στο Σχολείο  από 13-9-2021, να προσκομίζουν Βεβαίωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ SELF-TEST ή Βεβαίωση εμβολιασμού ή Βεβαίωση παρελθούσης νόσησης  COVID-19 τελευταίου εξαμήνου.

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση