Αρχική » 2018

Αρχείο έτους 2018

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ημέρα των Μαθηματικών

30 Νοεμβρίου 2018 – ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ (ΒΕΓΓΟΣ):  https://youtu.be/PRsT4VxmMiY

ΜΑΓΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ:    https://youtu.be/T1MP4U-V8Ys

ΑΠΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (ΒΕΓΓΟΣ):  https://youtu.be/S_s3K0jy2tY

 


EXTRA ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ:       https://youtu.be/AJTwxCaOODM

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ:     https://youtu.be/F34Ft-7VpIM

ΠΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΖΟΚΕΡ:  https://youtu.be/cmQ10PuFg_s

ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ:  https://youtu.be/pKnJRxV2Lbo

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ:  https://youtu.be/u486pTI4kV4

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ:  https://youtu.be/CaXZgIwtln8

20 Νοεμβρίου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 26ης και 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΟΥ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Όλοι οι μαθητές θα έρθουν στο Σχολείο στις 09:45 και θα σχολάσουν περίπου στις 11:15.

Το πρωί τα λεωφορεία θα έρθουν κανονικά όπως τις υπόλοιπες ημέρες.

Το μεσημέρι τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν περίπου στις 11:30 (ΤΑΡΣΙΝΑ-ΣΤΙΜΑΓΚΑ) και 12:00 (ΠΟΥΛΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙ-ΣΤΙΜΑΓΚΑ).

 ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

– Οι μαθητές που θα παρελάσουν, θα πρέπει να βρίσκονται, πριν από την παρέλαση (στις 11:20), έξω από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Βέλου για να σχηματιστούν τα τμήματα παρέλασης. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:30. (Σε περίπτωση βροχής εκείνη την ώρα, οι γονείς-κηδεμόνες όλων των μαθητών θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ώστε να φροντίσουν για την παραλαβή των μαθητών από την εκκλησία.)

– Μετά την παρέλαση οι γονείς και κηδεμόνες ΌΛΩΝ των μαθητών θα πρέπει να μεριμνήσουν για την παραλαβή των μαθητών έξω από τα ΚΑΠΗ ΒΕΛΟΥ, όπου θα τερματίζει η παρέλαση.

– Την ημέρα αυτή δεν θα δρομολογηθούν λεωφορεία, και οι μαθητές θα μεταφερθούν με μέριμνα των κηδεμόνων τους.

– Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές και μαθήτριες θα φορούν μπλε παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και μαύρα παπούτσια. Εφιστούμε την προσοχή στο θέμα της εμφάνισης των μαθητών και μαθητριών, που πρέπει να είναι αυτή που αρμόζει στην σημασία της ημέρας.

 

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αύριο, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, το σχολείο μας θα υλοποιήσει δραστηριότητες στο πλαίσιο της παραπάνω ημέρας. Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς βιβλία, με αθλητική και άνετη περιβολή για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες αυτές. Θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, οι μαθητές και μαθήτριες που θα έχουν φέρει (μέχρι και το πρωί) την σχετική δήλωση του/της κηδεμόνα τους και το Δελτίο Υγείας. Οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα.
Όλοι οι μαθητές θα σχολασουν στις 13:10. Μαθητές που δεν θα έρθουν στο σχολείο καθόλου, θα χρεωθούν με 6 απουσίες. Προτείνεται καπελάκι για τον ήλιο. Τα κινητά τηλέφωνα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ όπως και τις άλλες ημέρες.

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα

 

 

Για δύο εβδομάδες, 8-20 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές όλων των τάξεων και ηλικιών (12-14 χρονών) του Γυμνασίου Βέλου Κορινθίας, στο μάθημα της Πληροφορικής, θα εμπλακούν με δραστηριότητες προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας ως γλώσσα προγραμματισμού το blockly και το Scratch.

Οι μαθητές παίζοντας, πειραματίζονται και αναπτύσσουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθώντας μαθήματα προγραμματισμού με τις εφαρμογές των αγαπημένων τους ηρώων: Angry birds, minecraft, star wars, frozen, Disney Infinity Play Lab, Flappy code, Artist και Run Marco.

https://code.org/

Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση του σχολείου μας εδώ: https://codeweek.eu/view/172444/lets-fun-with-code

Ο χάρτης των εκδηλώσεων εδώ:
https://codeweek.eu/events


All the school students (12-14 age) of Gymnasio Velou Korinthias, will get involved in programming with blockly and scratch. They will play and take a course in programming with Angry birds, minecraft, star wars, frozen, Disney Infinity Play Lab, Flappy code, Artist and Run Marco.

Πρόγραμμα Τετάρτης 3-10

Διακοπή λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Βέλου Βόχας για δύο ημέρες (1/10 και 2/10)

 

Απόφαση του Δήμου Βέλου-Βόχας για διήμερη διακοπή λειτουργίας των σχολείων.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα ανακοινωθεί από τις ιστοσελίδες του σχολείου, με επόμενη ανακοίνωσή μας.

Δήμος Βέλου Βόχας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με εντολή Δημάρχου όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας, Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη (1 και 2 Οκτώβρη) προκειμένου να γίνουν καταγραφές και αποκατάσταση των ζημιών ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και η ασφαλή προσέλευση των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας

Αννίβας Παπακυριάκος

Ανακοίνωση προγράμματος λειτουργίας του σχολείου για την Δευτέρα 1-10

Το πρόγραμμα λειτουργίας του Γυμνασίου Βέλου ανά τμήμα, για την Δευτέρα 1-10,

θα είναι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 1-10-2018

ΤΜΗΜΑ Α4, 5η ΩΡΑ, αντί ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ θα έχουν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ, Α΄ΘΜΙΑΣ & Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας (α΄θμιας & β΄θμιας εκπαίδευσης) καθώς επίσης νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.
Η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».
Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΑΤΕΙ Αθηνών και ΑΤΕΙ Πειραιά) , η Ε.Π.Υ., η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.   

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) τα οποία καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγουν ορίζοντες, ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα των μαθητών, χωρίς φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και φυσικά, χωρίς ‘κλειστά’ προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών.

Η χρήση των ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση έχει οφέλη για μαθητές, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή καινοτομίας τόσο στα μέσα διδασκαλίας (ανοιχτό λογισμικό και υλικό, ανοιχτές τεχνολογίες ρομποτικής και μηχανικής, ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο κλπ) όσο και στην διδακτική διαδικασία, ενώ βοηθάει στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής και κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας, όπως επίσης και στην  διαμόρφωση στάσεων και επιλογών μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η χρήση ανοιχτών τεχνολογιών προσφέρει στον εκπαιδευτικό αλλά και στον μαθητή και φοιτητή τη δυνατότητα να γίνεται ενεργός συμμέτοχος στη δημιουργία της γνώσης. Παράλληλα, η χρήση και αξιοποίηση των ανοιχτών ψηφιακών πόρων και προτύπων, εντάσσει όσους συμμετέχουν (εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη της ακαδημαικής-ερευνητικής κοινότητας, γονείς, κλπ) σε μιαν ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικούς στόχους την ελεύθερη πρόσβαση στη χρήση και παραγωγή γνώσης , καλών πρακτικών και καινοτομίας, χωρίς να γίνεται προώθηση προϊόντων μαζικής κατανάλωσης συγκεκριμένων εταιρειών. Με την καθημερινή χρήση ανοιχτού λογισμικού και υλικού αυξάνεται η τοπική τεχνογνωσία και ωφελείται η τοπική οικονομία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.

Με τις πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού και περιεχομένου όπως η Wikipedia, το OpenStreetMap, το SUGAR, το Moodle, το Ubuntu, αλλά και με τις τεχνολογίες ανοιχτού υλικού (open hardware) που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη όπως το Arduino, το Raspberry Pi και το RepRap, αλλάζει καθημερινά ο τρόπος που μαθαίνουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στο robotics.ellak.gr,

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) , το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΑΤΕΙ Αθηνών και ΑΤΕΙ Πειραιά) , η Ε.Π.Υ., η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.   

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) τα οποία καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγουν ορίζοντες, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτουν φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και δεν προωθούν σε μαθητές και τις οικογένειες τους προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών.

Η χρήση των ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση έχει οφέλη για μαθητές, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή καινοτομίας τόσο στα μέσα διδασκαλίας (ανοιχτό λογισμικό και υλικό, ανοιχτές τεχνολογίες ρομποτικής, μηχανικής, ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο κ.λπ.) όσο και στην διδακτική διαδικασία, ενώ βοηθάει στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής και κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας και την επιλογή σταδιοδρομίας

Η χρήση ανοιχτών τεχνολογιών προσφέρει στον εκπαιδευτικό αλλά και στον μαθητή και φοιτητή τη δυνατότητα να γίνεται ενεργός συμμέτοχος στη δημιουργία της γνώσης. Ταυτόχρονα, η χρήση και αξιοποίηση των ανοιχτών ψηφιακών πόρων και προτύπων, εντάσσει όσους συμμετέχουν(εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, γονείς, κλπ) σε μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, τη διάχυση κάθε νέας γνώσης, καλής πρακτικής και καινοτομίας και όχι στην προώθηση προϊόντων μαζικής κατανάλωσης συγκεκριμένων εταιρειών  Με την καθημερινή χρήση ανοιχτού λογισμικού και υλικού αυξάνεται η τοπική τεχνογνωσία και ωφελείται η τοπική οικονομία παροχής υπηρεσιών.

Θεματολογία

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.  (π.χ. Open source robotics, openrobothardware, κλπ).

Φάσεις του Διαγωνισμού

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

1η Φάση: Σχεδίαση (Τελική ημερομηνία υποβολής 13 Μαΐου 2018)

Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κατασκευή, αλλά ο σχεδιασμός και η τεκμηρίωση της ιδέας σε λογαριασμό της ομάδας στο github. (δείτε για ενημέρωση σχετικά με το git το http://git-class.gr/). Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού μέχρι τις 13 Μαΐου 2018.  Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα επιλεχθούν από την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή τουλάχιστον οι 100 καλύτερες προτάσεις από όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού (Δημοτικά- Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ) στις οποίες θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός από χορηγίες (Ενδεικτικά ο εξοπλισμός μπορεί να είναι Arduino Uno–  Raspberry Pi 3 Type B, beagleboard, Dwenguino, Thymio και όποια άλλη ανοιχτή τεχνολογία είναι αποδεκτή ως ισοδύναμη ).

2η Φάση: Υλοποίηση (Ημερομηνία ολοκλήρωσης 9 Δεκεμβρίου 2018)

Σε αυτή τη φάση οι ομάδες θα κληθούν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, να τεκμηριώσουν το έργο τους στο github και να δημιουργήσουν ένα μικρό βίντεο στο οποίο να εξηγούν πώς υλοποίησαν το έργο τους. Η πλήρης τεκμηρίωση και η παρουσίαση των βημάτων κατασκευής, η αναλυτική παρουσίαση των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για το έργο και ο κώδικας θα πρέπει να ανέβουν σε αποθετήριο στο github και θα καταχωρηθούν στο http://robotics.ellak.gr/   μαζί με το βίντεο που θα παρουσιάζει το έργο.

3η Φάση: Αξιολόγηση-Βράβευση των καλύτερων έργων

Η επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τα καλύτερα τουλάχιστον τρία έργα από κάθε κατηγορία σχολείου (3 έργα από Δημοτικά, 3 από Γυμνάσια, 3 από ΓΕΛ και 3 από ΕΠΑΛ), τα οποία θα παρουσιαστούν στην τελετή λήξης του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Κανόνες του Διαγωνισμού

Προκειμένου να είναι αποδεκτή μια υποψηφιότητα, πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Χρήση ανοιχτού υλικού (hardware). Τα σχέδια του υλικού θα πρέπει να ανέβουν στο github, με πλήρεις οδηγίες ώστε να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τα αναπαραγάγει, για βελτίωση και περαιτέρω χρήση.
  2. Χρήση ανοιχτού λογισμικού. Το λογισμικό θα πρέπει να ανέβει στο github, πλήρως τεκμηριωμένο, με πλήρεις οδηγίες ώστε να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τον βελτιώσει και     επαναχρησιμοποιήσει.
  3. Παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού για επανάχρηση.  Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό θα πρέπει να συνταχθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να αναπαραχθεί το έργο από ένα άλλο σχολείο και η παραγωγή ενός σχέδιο ανοιχτού εκπαιδευτικού πόρου σύμφωνα με το OER Canvas).
  4. Ο κώδικας που θα χρησιμοποιηθεί να διανέμεται με άδεια χρήσης ανοιχτού κώδικα.
  5. Το εκπαιδευτικό υλικό και η τεκμηρίωση να διανέμεται με άδεια χρήσης CC-BY.
  6. Πριμοδοτείται το χαμηλό κόστος κατασκευής και η χρήση ευρέως διαθέσιμων (όχι δυσεύρετων) υλικών.
  7. Παρουσίαση και αιτιολόγηση της κατασκευής από τους μαθητές (μέσω βίντεο).
  8. Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι Arduino Uno, Raspberry Pi 3 Type B, beagleboard,     Dwenguino και όποια άλλη ανοιχτή τεχνολογία είναι     αποδεκτή ως ισοδύναμη.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση