Αρχείο ημέρας 21 Φεβρουαρίου 2016

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Φεβρουάριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ECOMOBILITY/FREEMOBILITY 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ecomobility

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με την εκπαιδευτική δράση «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα»

Σας ενημερώνουμε ότι, παράλληλα με τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για την οποία σας είχαμε ενημερώσει με το με αρ. πρωτ. Φ.13.1/151278/Δ2/28-9-2015 έγγραφό μας, προγραμματίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ η δράση με τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα». Η δράση αυτή, όπως αναφέρει και στο με αρ. πρωτ.:ΥΠΠΟΑ/ΓΓΠ/368560/8837/

22-12-2015 έγγραφο της η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης δράσεων μαθητικών κοινοτήτων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ανταποκρινόμενη στην εκπαιδευτική διάσταση της πολιτιστικής κληρονομίας.

Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους δημιουργώντας ερασιτεχνικά βίντεο μικρής διάρκειας – έως 10 λεπτά της ώρας– στα οποία θα παρουσιάζουν την ιστορία και τη λειτουργία αρχαίων θεάτρων. Τα βίντεο θα πρέπει να είναι της μορφής wmv, mp4, mov, flv ή avi και το μέγεθος τους να μην ξεπερνά τα 80ΜΒ. Πληροφορίες για τη δράση και αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Πολύτιμο βοήθημα για τη συγκεκριμένη δράση αποτελεί ο εκπαιδευτικός φάκελος του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου» που συντάχθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης του ΕΣΠΑ «Σχεδιασμός και παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων για την ανάδειξη της σημασίας του θεάτρου στην αρχαιότητα και σήμερα» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Ο φάκελος αυτός εμπεριέχει πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την αρχαία δραματική τέχνη και για μία σειρά αρχαίων θεάτρων και έχει αποσταλεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να επισκεφθούν τον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού ancienttheater.culture.gr, όπου θα βρουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες για τα αρχαία θέατρα, μηχανή αναζήτησης εκθεμάτων σχετικά με τα αρχαία θέατρα από μουσεία της χώρας και να ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό της δράσης οι συντονιστές των σχολείων που θα συμμετάσχουν σε αυτή, πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων ( επισυνάπτεται σχετικός ενδεικτικός κατάλογος).

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στη δράση αλλά και για τη δημόσια προβολή των βίντεο από την ΕΡΤ απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/ κηδεμόνων τους. Τα έντυπα της έγγραφης συγκατάθεσης θα διατηρηθούν στο αρχείο των σχολείων.

Πληροφορίες σχετικά με τους χώρους των αρχαίων θεάτρων παρέχονται από το ΔΙΑΖΩΜΑ ( τηλέφωνο: 210 8254 256) και σχετικά με τις προδιαγραφές των βίντεο από την ΕΡΤ (email: webmaster@ert.gr).

Η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην εν λόγω δράση είναι προαιρετική και θα υλοποιηθεί χωρίς κόστος για το Δημόσιο, με ευθύνη των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των οικείων σχολικών μονάδων, με την προϋπόθεση ότι δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Συν.: 5 φύλλα (κατάλογος Εφορειών Αρχαιοτήτων)ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ ανακοινώνει τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης 2015 – 2016. Μετά την αναβολή του διαγωνισμού που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο και την μετάθεσή του για την νέα χρονιά 2016 ανακοινώνει ότι όσα ποιήματα είχαν σταλεί το διάστημα Οκτωβρίου – Μαρτίου, δεν ακυρώνονται αλλά θα συμμετέχουν εκ νέου στο διαγωνισμό. ο οποίος διέπεται από τους παρακάτω όρους.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι :

¨ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ ¨ το αέναο ποτάμι του φωτός και της ευφορίας.

*Παρακαλούμε ιδιαιτέρως, για την συσχέτιση των ποιημάτων με το θέμα. Ποιήματα εκτός θέματος θα απορρίπτονται από την διαγωνιστική διαδικασία.

2. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δυο κατηγορίες:

α. Μαθητές (Γυμνασίου – Λυκείου)

β. Ενήλικες

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.

4. Έκταση των έργων : Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους.

5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα ποίημα, το οποίο δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.

6. Τα έργα υποβάλλονται σε έξι (6) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και η διεύθυνση του δημιουργού θα αναγράφονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο.

7. Η κρίση των έργων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι:

Προεδρεύων:

Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, Ποιήτρια

Μέλη:

Ακριτίδης Αλέξανδρος, Λογοτέχνης – Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών

Παπαστεργίου Θωμάς, Ποιητής – Εκδότης των Εκδόσεων Ars Poetica

Πιτένης Μιχάλης, Συγγραφέας

Σκιαθάς Δ. Αντώνης, Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας – Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

8. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα πρέπει εξωτερικά να αναγράφεται η κατηγορία της συμμετοχής (Κατηγορία: Ενήλικες ή Κατηγορία: Μαθητές)

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 21 Μαρτίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου),που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

10. Για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων θα δοθούν 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις 20 Απριλίου 2016.

Η απονομή των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 15 Μαΐου του 2016 στην Καισάρεια Κοζάνης στο Ξωκλήσι της Αναλήψεως δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου, όπου παλαιότερα σε αυτό το σημείο βρισκόταν η κοίτη του Αλιάκμονα ποταμού.

Τα έργα να αποστέλλονται με απλό ταχυδρομείο, όχι συστημένα, στη διεύθυνση:

Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης  “Γεώργιος Παπαθανασίου”, τ.κ. 500 10 – Καισάρεια Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία παραλαμβάνονται και δεν αποστέλλονται! (Εκτός εάν υπάρχει εκπρόσωπος του διακριθέντα).

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης  έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα αποσταλθέντα ποιήματα για μία ενδεχόμενη έκδοση στο μέλλον.

Διευκρινήσεις για τον Διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης arhiokesarias1@gmail.com

Χορηγός Επικοινωνίας: www.apostaktirio.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση