Αρχείο ημέρας 8 Ιουνίου 2015

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Θέμα: Χρήση του e-mail: Καλές συνήθειες και πρακτικές στην ηλεκτρονική αλληλογραφία

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες,

Με το μήνυμα μας αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα σημεία και να προτείνουμε κάποιες  συνηθισμένες πρακτικές για την  καλύτερη και αποδοτικότερη χρήση της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας (e-mail).

Κατά την αποστολή μηνυμάτων e-mail καλό θα είναι να προσέχουμε τα πιο κάτω σημεία:

  • Το θέμα να είναι σύντομο και όχι αόριστο:

Θα πρέπει στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να συμπληρώνεται υποχρεωτικά  θέμα. Συνιστούμε να συμπληρώνετε με προσοχή το θέμα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να είστε πιο συγκεκριμένοι ως προς το περιεχόμενο των μηνυμάτων και των συνημμένων αρχείων (για παράδειγμα  ΔΙ.ΠΕ. Άρτας : Προκήρυξη Πλήρωσης  Θέσεων  Διευθυντών , κ.τ.λ.) .

  • Προσθήκη Ηλεκτρονικής Υπογραφής από τον Αποστολέα:

Είναι καλό στο τέλος του μηνύματος  να ακολουθεί μια ηλεκτρονική υπογραφή με το όνομα, την υπηρεσία, το e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας κλπ του αποστολέα. Αυτό είναι απαραίτητο ειδικά για την αποστολή μέσω των λιστών, όπου δεν υπάρχει η διεύθυνση του αποστολέα λόγω απόκρυψης από το λογισμικό της λίστας.

  • Χρήση του απάντηση σε όλους (reply to All):

Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προσεκτικά και μόνο όταν πρέπει το « Απάντηση σε όλους» (reply to all). Η λειτουργία αυτή απαντάει όχι μόνο στον αποστολέα αλλά και σε όλους τους παραλήπτες.  Αν μάλιστα ο παραλήπτης είναι λίστα (πχ dide@sch.gr), τότε την απάντηση σας θα την παραλάβουν και όλα τα μέλη της λίστας.

  •  Προσοχή στην σωστή αναγραφή της διεύθυνσης του παραλήπτη.

Πολλές φορές αντί για την αποστολή σε μία διεύθυνση πχ mail@dide.koz.sch.gr στέλνετε το μήνυμα σας στην dide@sch.gr η οποία είναι λίστα με μέλη όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας της Χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dide@sch.gr, dipe@sch.grpde@sch.gr, plinet@sch.gr είναι  λίστες με παραλήπτες όλες τις  Διευθύνσεις , Περιφερειακές διευθύνσεις, υπεύθυνους ΠΛΗΝΕΤ όλης  της Χώρας.

Επομένως όταν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποια Διεύθυνση ΔΕ ή ΠΕ της περιοχής σας, προσοχή να μην το στέλνετε στη λίστα αλλά στη διεύθυνση, ΠΔΕ ή υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ  που επιθυμείτε. Για παράδειγμα mail@dide.pel.sch.gr  αν πρόκειται για την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση της Πέλλας και όχι απλά  dide@sch.gr.
Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε όπως και για τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας.

 

Με εκτίμηση

 

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο   Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο   Δ Ι Κ Τ Υ Ο

————————————————————

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, https://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο  (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

Υποβολή αιτημάτων και αναφορών :  http://helpdesk.sch.gr

e-mail:  info@sch.gr

 

3ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας

3ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας

29/6, 30/6 και 1/7    τόπος: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και ώρα: 7.15

Τελετή έναρξης:  ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου και οι Μαδριγαλιστές

Τελετή λήξης:  Φιλαρμονική Λουτρακίου με τον Πελοπίδα Μαυρόπουλο

MOYSIKO FESTIVAL

«Διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Mηχανικώv (Master of Science in Science, Technology, Engineering and Mathematics)».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ)

«Διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Mηχανικώv (Master of Science in Science, Technology, Engineering and Mathematics)».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για τριάντα πέντε (35) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο αντικείμενο «Διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Mηχανικώv (MasterofScienceinScience, Technology, EngineeringandMathematics)».

Το ΠΜΣ, διάρκειας τριών (3) ακαδημαϊκών εξαμήνων εκ των οποίων το τρίτο αντιστοιχεί στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας η οποία και μπορεί να ανατεθεί με το πέρας του πρώτου εξαμήνου, οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Τόσο η παρακολούθηση των μαθημάτων, όσο και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας είναι υποχρεωτικά.

https://blogs.sch.gr/gymvelou/files/2015/06/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.doc

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ με τίτλο “Διδακτική των Μαθηματικών”

Σας αποστέλλουμε την προκήρυξη για το νέο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ με τίτλο “Διδακτική των Μαθηματικών” και παρακαλούμε για την ανάρτησή της.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνονται δεκτές από την 8η Ιουνίου 2015 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει  να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://mathmast.uowm.gr.


Γρηγοριάδου Χριστίνα
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Δ/νση Διοίκησης & Οικονομικής Διαχείρισης

Τηλ. Εργασίας: 2385055203
email: xgrigoriadou@uowm.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ(1)

Πρόσκληση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αττικής

 

Δωρεάν παρουσίαση δράσεων WRO Hellas.
Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών WRO Hellas σας προσκαλούν να παρευρεθείτε το Σάββατο 4 Ιουλίου ώρα 10:00 π.μ.  στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αττικής. Στους χώρους της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Νέα βιβλιοθήκη) πραγματοποιείται ο προκριματικός του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της περιφέρειας εκπαίδευσης Αττικής, ακολουθώντας τους επίσημους κανόνες διεξαγωγής της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Robot Olympiad, προκειμένου να διακριθούν οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ολυμπιάδα.
Οι εγγραφές για τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι υποχρεωτικές και για τη συμμετοχή των ομάδων στους Περιφερειακούς
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι “Ρομποτικοί εξερευνητές“, βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο). Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «εξερευνητές» πρέπει να στηριχθούν σε ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθούν σε άγνωστα περιβάλλοντα ενώ σε άλλες, οι εξερευνητές μπορεί να περιπλανηθούν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν. Το περιβάλλον όμως κρύβει και κινδύνους για τους εξερευνητές.
Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται τον Σεπτέμβριο 2015, με τις συμμετέχουσες ομάδες να προκρίνονται μέσα από τους αντίστοιχους περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το δημοτικό ως το λύκειο) έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα της Ντόχα στο Κατάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι κανόνες και προκλήσεις, όπως αναφέρονται παρακάτω, ισχύουν σε όλα τα επίπεδα των διαγωνισμών, τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο.
Πιο αναλυτικά, οι μαθητές Δημοτικού καλούνται να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για «μαργαριτάρια»! Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε κάθε κατάδυση όπου έχουν μόνο 30 δευτερόλεπτα πριν η ρομποτική τους κατασκευή επανέλθει στην επιφάνεια για φρέσκο αέρα.
Η φετινή πρόκληση για το επίπεδο του Γυμνασίου είναι το «Κυνήγι θησαυρού» που απαιτεί την κατασκευή ενός ρομπότ που θα πρέπει να συλλέξει 5 ευρήματα μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Διάφορα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ομάδα, δίνουν πληροφορίες για το περιβάλλον και την τοποθεσία κάθε ευρήματος που πρέπει να συλλεχθεί. Το περιβάλλον περιέχει επίσης επικίνδυνα αντικείμενα (εμπόδια) σε άγνωστες τοποθεσίες, τα οποία θα πρέπει να αποφευχθούν προκειμένου η ομάδα να συλλέξει τα ευρήματα.
Τέλος, στην κατηγορία του Λυκείου η φετινή πρόκληση είναι η “Ορειβασία”. Το παιχνίδι για το επίπεδο αυτό προκαλεί τους μαθητές Λυκείου να κατασκευάσουν ένα ρομπότ το οποίο είναι επιφορτισμένο με την περισυλλογή εφοδίων και την παράδοσή τους σε καταφύγια που βρίσκονται ψηλά στα βουνά. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία όσον αφορά στο περιβάλλον και τη θέση κάθε εφοδίου που πρέπει να περισυλλεχθεί. Όσο πιο κοντά μπορέσουν να μεταφέρουν τα εφόδια στη θέση εναπόθεσής τους, τόσο υψηλότερη και η βαθμολογία. Αλλά πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή, έτσι ώστε το ρομπότ τους να μην γλιστρήσει και πέσει από το βουνό.
Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Γιάννης Σομαλακίδης, δηλώνει χαρακτηριστικά:«Η μαθησιακή διαδικασία λαμβάνει χώρα εντός και εκτός σχολείου. Στην ελληνική κοινωνία χρειαζόμαστε περισσότερους νέους που θα ασχολούνται με τις επιστήμες. Η εμπειρία μας από τις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καταδεικνύουν ότι όλο και περισσότερες χώρες συμμετέχουν στη  Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, που σημαίνει ότι εκατοντάδες νέοι μαθητές ασχολούνται στην εκπαιδευτική ρομποτική.
Μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά να επιλύουν προβλήματα, να αλλάζουν ρόλους. Η εκπαίδευση αλλάζει και αυτό που χρειαζόμαστε είναι δημιουργικοί άνθρωποι που θα καινοτομήσουν μέσα από τη συνεργασία. Η συνεργασία στην κοινωνία μας είναι σημαντική. Τα σχολεία μας άραγε είναι εναρμονισμένα με τον 21 αιώνα; Θα πρέπει οι μέθοδοι διδασκαλίας να εξελιχθούν, όπως συμβαίνει με τις ζωές μας σε παγκόσμιο επίπεδο!  Ο 21ος αιώνας έχει χαρακτηριστεί ως ο αιώνας της καινοτομίας κι η χώρα μας πρέπει να είναι παρούσα. Η εκπαιδευτική ρομποτική, μέσω των διαγωνισμών στη χώρα μας  είναι παρούσα για να συντελέσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Απόηχος της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2014

Share
Tweet
+1
Share
Forward
Copyright © 2015 WRO Hellas, All rights reserved.
testOur mailing address is:
info@wrohellas.gr

www.wrohellas.gr
τηλ. 2106777 285

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση