Αρχείο ημέρας 5 Ιουνίου 2015

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Σας επισυνάπτουμε ενημερωτικό κείμενο, που αφορά την επικαιροποιημένη ανακοίνωση για το ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2015, στην ΙΘΑΚΗ.
Το ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και συνδυάζει ποιοτική εκπαίδευση με διακοπές στην πατρίδα του Οδυσσέα, στο πανέμορφο νησί της Ιθάκης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: http://diavima.edu.gr

11-03-15 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Qatar2K15Το ταξίδι ξεκινάει  για τους Ρομποτικούς Εξερευνητές” του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με την παγκόσμια φετινή διοργάνωση να πραγματοποιείται στην Ντόχα του Κατάρ

Ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) ανακοινώνει για 7η συνεχή χρονιά την έναρξη των διαδικασιών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, World Robot Olympiad. Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τελεί, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί τους επίσημους κανόνες διεξαγωγής από τον WRO Hellas, οργανώνοντας περιφερειακούς και προκριματικούς διαγωνισμούς σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διακριθούν οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ολυμπιάδα.

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 7ο Πανελλήνιο
 Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:
goo.gl/rfFYJq

  

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι “Ρομποτικοί εξερευνητές”, βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο). Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «εξερευνητές» πρέπει να στηριχθούν σε ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθούν σε άγνωστα περιβάλλοντα ενώ σε άλλες, οι εξερευνητές μπορεί να περιπλανηθούν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν. Το περιβάλλον όμως κρύβει και κινδύνους για τους εξερευνητές.

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Πηγή – περισσότερα: http://www.minedu.gov.gr/home/prokirikseis-diagwnismoi-ypotrofies-main/97-mathitikoi-diagonismoi/12968-11-03-15-7ος-πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδευτικής-ρομποτικής.html

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών επισκέψεων/ εκδρομών στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης για το σχολικό έτος 2015-2016

Σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του Κέντρου
Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, με έδρα το Γύθειο.

Συνημμένα θα βρείτε τις προτεινόμενες ενδεικτικά εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή
διευκρίνιση.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,
Δρακουλάκου Μαρία



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

ΠΜΣ με τίτλο “Διδακτική των Μαθηματικών”

Καλημέρα,
σας αποστέλλουμε την προκήρυξη για το νέο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ με τίτλο “Διδακτική των Μαθηματικών” και παρακαλούμε για την ανάρτησή της.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνονται δεκτές από την 8η Ιουνίου 2015 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει  να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://mathmast.uowm.gr.


Γρηγοριάδου Χριστίνα
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Δ/νση Διοίκησης & Οικονομικής Διαχείρισης

Τηλ. Εργασίας: 2385055203
email: xgrigoriadou@uowm.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Εργαστήρια Ψηφιακών Τεχνών και Ρομποτικής SmartCamp

SmartCamp2015θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής
αιτήσεων για τη συμμετοχή μαθητών/τριων 14-18 ετών στα Εργαστήρια
Ψηφιακών Τεχνών και Ρομποτικής  SmartCamp του Εργαστηρίου Ολοκλήρωμένων
Συστημάτων του ΙΠΤ  – ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
Νέα προθεσμία Τετάρτη 10 Ιουνίου!
http://smart-camp.iit.demokritos.gr/registration-form

Παρακαλούμε όπως το προωθήσετε σε όλους τους ενδιαφερόμενους (μαθητές ,
μαθήτριες , γονείς) ή το κοινοποιήσετε στα μέσα που διαθέτετε.

Με εκτίμηση,


Eirini Papadopoulou, M.Sc Marketing
Research Associate
NCSR Demokritos, IIT, ISL
Tel. +30210 6503189
Fax. +30210 6532175

 

Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της υπερυπολογιστή

Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της υπερυπολογιστή 27/05/2015  [20:03]Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της υπερυπολογιστή

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, ολοκληρώνεται στο κεντρικό του κτίριο στο Μαρούσι, η εγκατάσταση του ελληνικού HPC, με τη συνδρομή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Η αντίστροφη μέτρηση σηματοδοτεί την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές, για την αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών θεμάτων πριν τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία.

http://pelop.gr/?page=article&DocID=227213&srv=10

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πάτρα (ΠΕΑΚ 14/6/2015)

3rdPde-725x1024

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής (ΠΔΕ) Ρομποτικής πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), στην Πάτρα, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας – ΠΔΕΔΕ (ΑΔΑ: 759Δ465ΦΘ3-7ΛΕ) και είναι προκριματικός του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (1276/Δ2/7-1-2015 ΥπαιΘ). Αξίζει να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος διαγωνισμός αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ, 6-8 Νοεμβρίου 2015.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ρομποτικοί εξερευνητές“. Στην Open κατηγορία, η αποστολή των ομάδων είναι: “Χρησιμοποιήστε ρομπότ για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν φυσικούς πόρους σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα”.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., με έδρα την Πάτρα, στηρίζοντας ευγενικά τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προσέφερε 2 ρομποτικά κιτς EV3, στο 17ο Δ.Σ. Αγρινίου και στο 50 Δ.Σ. Πατρών, ως επιστέγασμα των επιτυχημένων προσπαθειών τους στον αντίστοιχο Περιφερειακό διαγωνισμό για τα δημοτικά (βλ. https://blogs.sch.gr/pdedellad/?p=4622).

Το μότο του εφετινού, 3ου κατά σειρά ΠΔΕ, μάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην ανοικτή έκθεση Ρομποτικής, γιατί η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά! Ο διαγωνισμός ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν και με τις σχετικές διευκολύνσεις για τους Περιφερειακούς στην αρχική σελίδα του www.wrohellas.gr.

Τέλος, στην ιστοσελίδα Ρομποτική https://blogs.sch.gr/pdedellad/?p=4696 του επίσημου ιστολογίου της ΠΔΕΔΕ μπορείτε να βρείτε τα σχετικά αρχεία, το ενδεικτικό πρόγραμμα καθώς επίσης την αφίσα του διαγωνισμού.

https://www.sch.gr/96-announces/3253-3-1462015

“STEM” [Science, Technology, Engineering and Mathematics]

stem education

stem

Τί είναι STEM;

Ο όρος “STEM” [Science, Technology, Engineering and Mathematics] είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή τους νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά και τις δεξιότητες τους, να εργασθούν ως ομάδα στην επίλυση προβλημάτων μέσα από την πρόκληση και της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Θερινό σχολείο στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (STEM) με το διακριτικό τίτλο STEM EDUCATION – W.R.O™ Hellas θα λειτουργήσουν θερινό σχολείο στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθήνας με τίτλο: «Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Μηχανικών».

Πιστοποίηση των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ

Αφορά στην πράξη «Πιστοποίηση των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους

Ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής πιστοποιήσεων μετατίθεται ώστε να ξεκινά από την 27/06/2015 και να ολοκληρώνεται την 05/07/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι και 15/06/2015 εδώ.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες (ή / και άλλες πόλεις) των ακόλουθων νομών της χώρας: Ν. ΑΧΑΪΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ, Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Από τις 19/06/2015 όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση θα μπορούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τη συμμετοχή τους στις προγραμματισμένες εξετάσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην πύλη ενημέρωσης http://com2cert.cti.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση