Αρχική » 2015 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2015

χάρτης σχολείου

Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Γυμνάσιο Βέλου

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Βέλου

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Βέλου

Ημερολόγιο άρθρων

Φεβρουάριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Σκακιστική άσκηση

Ο καιρός

Αρχείο

e-class

Ηλεκτρονική τάξη

Ηλεκτρονική τάξη e-class

διαδραστικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Ψηφιακό σχολείο

Fw: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 25.2.2015

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής


ΠΜΣ ‘ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ’

“Προσεγγίζοντας το Ολοκαύτωμα: Από το καθήκον μνήμης στην πολυπρισματική
και πολυδιάστατη ιστορική μάθηση”

 

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00
Αμφιθέατρο Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη
 Πληροφορίες στον σύνδεσμο http://goo.gl/wnWrXR

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ

Αγαπητοί μας, φίλοι Εκπαιδευτικοί,

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; συνεχίζει με επιτυχία τη δραστηριότητα του για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Πάνω από 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμέτοχη μέχρι τώρα.

Φέτος ξεκινήσαμε συνεργασία και με το Πρόγραμμα Φιλοξενίας του Ιδρύματος της Βουλής και πάνω από 400 παιδιά γυμνασίου από απομακρυσμένα σχολεία όλης της Ελλάδος θα παρακολουθήσουν

το πρόγραμμα μας μέχρι το τέλος του μήνα Μαρτίου.

Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε και μαζί σας στην προσπάθεια μας να εισάγουμε με τα μαθήματα περί κινηματογράφου τη διδασκαλία του οπτικοακουστικής γλώσσας στα σχολεία.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας

www.pamecinema.net

όπου θα βρείτε: την εγκύκλιο του Υπουργείου

Παιδείας, αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

 

Με εκτίμηση

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά;

Κολοκοτρώνη 60 10560, Αθήνα

Τηλ: 2103313004

Fax: 2103313005

e-mail: info@pamecinema.net

facebook: https://www.facebook.com/PAMECINEMA2012?fref=ts

Ιστοσελίδα: www.pamecinema.net

Θέμα: Προκήρυξη αγώνων «Αθλοπαιδείας» Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων Κορινθίας σχ.έτους 2014-2015

Η Ο.Ε.Σ.Α. Κορινθίας έχοντας υπόψη την 179473/Γ4/25/11/2013 & τις παρ. 5 , 6 της 41871/Γ4/11-4-2012 (Φ.Ε.Κ. 1296/τ,Β’ /12-4-12) Υπουργικής Απόφασης , με τήρηση του πνεύματος της υπ΄αριθμ 30347/Γ4/20-03-2012 εγκυκλίου και 168125/Γ4/16-10-2014 …

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

τους αγώνες Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων 2014-2015 .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης θα γίνουν 3on3, σε ομίλους, με τρεις κατηγορίες (Αγόρια-Κορίτσια-Μεικτές) με το σύστημα αγώνων ένας προς όλους.
– Η Βαθμολογία του εκάστοτε πρωταθλήματος θα είναι 3-2-1, δηλαδή 3 βαθμούς η νίκη , 2 βαθμούς η ισοπαλία & 1 βαθμό η ήττα.

– Σύμφωνα με την 41871/Γ4/11-4-2012 αρθ. 5 παρ.5.1.β΄ , στους αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» μετέχουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου δίχως να λαμβάνεται υπόψη το έτος γέννησης.

– Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με τρεις το πολύ ομάδες των 8 μαθητών-τριών. Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει ένα σχολείο με τρεις ομάδες στην ίδια κατηγορία.

– Οι μαθητές-τριες του κάθε σχολείου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέσσερις(4) διοργανώσεις ανά έτος( σύμφωνα με την 41871/Γ4/11-4-2012 αρθ. 5 παρ .4).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤIΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Μαθητική αθλητική ταυτότητα με τη φωτογραφία του μαθητή-τριας, η οποία επιβεβαιώνεται ενυπόγραφα από τον Διευθυντή του σχολείου, στο ότι οι μαθητές & μαθήτριες που συμμετέχουν διαθέτουν έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), στο οποίο αναφέρεται ΝΑΙ (χωρίς προϋποθέσεις) στο πεδίο «Μπορεί να πάρει μέρος σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες». Το Α.Δ.Υ.Μ. δε βγαίνει από το σχολείο.

  2. Ονομαστική κατάσταση συμμετοχής (Υπόδειγμα 5).

3. Υπεύθυνη Δήλωση γονέα / κηδεμόνα.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 9-10&11/3/2015. Οι έδρες διεξαγωγής των αγώνων και οι όμιλοι θα οριστούν με νέο mail.

Οι καταστάσεις συμμετοχής να αποσταλούν μέχρι τη Δευτέρα 2/03/2015 στο FAX: 2741-0-77021 ή στο e-mail:grfa@dide.kor.sch.gr

Ο Δ/ΝΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δρ. Βασίλειος Σαμαράς

ΘΕΜΑ: «Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση»

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι μια διεθνής μαθητική εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αφορά στον 2ο Αναπτυξιακό Στόχο της Διακήρυξης της Χιλιετίας, την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η Action AID Hellas συντονίζει για 12η φορά από τις 27 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2015 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στη Ελλάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος και να ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια άλλους από ολόκληρο τον κόσμο.

Η φετινή εκστρατεία με τίτλο, Η Εκπαίδευση ξανά ο στόχος, αφορά στο 2015, μια χρονιά ορόσημο όπου εκπνέουν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας. Τον Σεπτέμβριο οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και θα αποφασίσουν τους νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια. Η εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης και η συγκεκριμένη εκστρατεία θα βοηθήσει αυτόν τον στόχο.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως τις 3 Μαρτίου 2015 που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://education.actionaid.gr/gaw2015. Εφόσον συμπληρωθεί η σχετική φόρμα οι σχολικές μονάδες θα παραλάβουν δωρεάν φάκελο με οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της εκστρατείας.

Διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη δράση υλοποιείται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και δεν προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπων της οργάνωσης.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο site τους www.metaixmio-young.gr που απευθύνεται σε εφήβους και νέους. Στο www.metaixmio-young.gr οι νεαροί αναγνώστες θα βρουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πλούσιο υλικό για ό,τι αφορά τη νεανική λογοτεχνία. Πρόκειται για άλλη μία πρωτοβουλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με στόχο να φέρει τον πολιτισμό και το ποιοτικό βιβλίο κοντά στη νεολαία.

Στις σελίδες του site οι επισκέπτες θα βρουν την περίληψη κάθε βιβλίου, δημοσιευμένες κριτικές αλλά και σχόλια άλλων αναγνωστών, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τις πρώτες σελίδες του, να μάθουν περισσότερα για τον συγγραφέα του, να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα βίντεο με συνεντεύξεις αλλά και book trailer. Αν έχουν ήδη διαβάσει κάποιο μυθιστόρημα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, υπάρχει η δυνατότητα να γράψουν και τα δικά τους σχόλια στη σελίδα του βιβλίου. Τα περιμένουμε με χαρά για να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα επικοινωνεί συχνά.
Τέλος, στο metaixmio-young οι νεαροί επισκέπτες θα βρουν ενημέρωση για εκδηλώσεις σχετικές με τα βιβλία και όχι μόνο, και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για να κερδίσουν πλούσια δώρα!

Σε λίγες μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου, θα κυκλοφορήσουν τρία νέα  συναρπαστικά βιβλία. Ο αιώνιος πόλεμος, το τέταρτο βιβλίο της συγκλονιστικής σειράς «Οι Φύλακες του Χρόνου» στην οποία πρωταγωνιστεί μια ομάδα νέων που έχουν ως αποστολή να διορθώσουν τις ασυνέχειες της Ιστορίας, Τα άλογα του χειμώνα, ένα συναρπαστικό ταξίδι επιβίωσης από τον βραβευμένο Φίλιπ Κερ, γνωστό για τα ιστορικά μυθιστορήματά του γύρω από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, και το Αντι-θεά, το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς υπερφυσικών θρίλερ που αναβιώνουν την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Θεωρώντας ότι το νέο website για νέους των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα ενδιέφερε  και τους μαθητές σας, θα θέλαμε να τους ενημερώσετε με όποιον τρόπο εσείς επιλέξετε. Θα μπορούσατε να αναρτήσετε το newsletter μας στο blog ή στον ιστότοπο του σχολείου σας και να τους παροτρύνετε να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στο site μας. Όσοι μάλιστα κάνουν την εγγραφή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα νεανικό βιβλίο της επιλογής τους. Πενήντα τυχεροί θα κερδίσουν το αγαπημένο τους βιβλίο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το site εδώ και δύο εβδομάδες που είναι στον αέρα έχει αποκτήσει ήδη 1.000 εγγεγραμμένους φίλους, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε το πρώτο ειδικό newsletter αποκλειστικά για αυτούς. Εάν λοιπόν οι νεαροί μαθητές σας επιθυμούν να ενημερώνονται για τα βιβλία, τις εκδηλώσεις και τους διαγωνισμούς που σχεδιάζουμε ειδικά για εκείνους, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το www.metaixmio-young.gr και να γίνουν μέλη!

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για το νέο website μας ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας (τηλ. 211 3003500, εσωτ. 268).

Ενημέρωση- Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κορίνθου

Δελτίο Τύπου

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κορίνθου, στα πλαίσια της προσπάθειας να εγκριθούν και να λειτουργήσουν επιπλέον τμήματα στο νομό μας, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του www.iekkorinhtou.esy.es καθώς και στο Facebook, www.facebook.com/iek.korinthou, σύνδεσμο που δίνει σε κάθε υποψήφιο τη δυνατότητα να δηλώσει τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν, μέχρι 20/2/2015. Εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός αιτημάτων, θα υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και θα ζητηθεί ή έγκριση για τη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων. Για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να ενημερωθούν οι δημότες σας για τη δυνατότητα να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.

Για το ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο 2015Β έχει ήδη εγκριθεί η λειτουργία νέων ειδικοτήτων. Αυτές είναι:

  1. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
  2. Βοηθός Φαρμακείου
  3. Γραμματέας Διεύθυνσης
  4. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  5. Τεχνικός Ελέγχου Βιομηχανικού και Εργασιακού Περιβάλλοντος
  6. Τεχνικός Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου

Για τις 6 αυτές ειδικότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΙΕΚ Κορίνθου – Λουτρακίου και να υποβάλουν αίτηση προεγγραφής.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή σας

Ντάμτσιου Βασιλική

Δ/ντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Κορίνθου – Λουτρακίου

ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιο Συνέδριο»

Σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.) και το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού» σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Καλές πρακτικές και καινοτομία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα, στο Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού

Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://papede.wordpress.com

ΘΕΜΑ: «17ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος»

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 25294/Δ2/16-02-2015 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίων και όλων των τάξεων Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η 31η Μαρτίου 2015. Οι διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο:210 3302 550 και ηλεκτρονικά στο: panelog@otenet.gr.

Σας επισυνάπτουμε αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στον εν λόγω διαγωνισμό και παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41- ΟΜΟΝΟΙΑ – Τ.Κ. 10431 – ΑΘΗΝΑ Τηλ. : 210 3302550 Email : panelog@otenet.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει

τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2015

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα.

  2. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τουs 30 στίχους, και τα διηγήματα τις 6 σελίδες. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι σε όλα 14.

  3. Δικαίωμα συμμετοχήs έχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξεως Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου και Τ.Ε.Ε., ηλικίας μέχρι και 20 ετών, με ένα μόνο ποίημα ή διήγημα.

  4. Ο ίδιος διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο κατηγορίες ταυτόχρονα, αρκεί να πληροί τους απαραίτητους όρους συμμετοχής για έκαστο είδος.

  5. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχήs στην κάθε κατηγορία όσοι πήραν Α’ Βραβείο σ’ αυτήν στο διαγωνισμό των δύο προηγουμένων ετών 2013 και 2014.

  6. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Συλλογικά γραμμένα έργα θα αποκλείονται.

  7. Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (από υπολογιστή), με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδαs.

  8. Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. π.χ. Νεφέλη, Δαναόs, Άστρο, Αγέρι, Δανάη, κ.α.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίαs του, το τηλέφωνό του (σταθερό και κινητό),email, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του

Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται μέσα σε απλούs φακέλουs από τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων ή Λυκείων (Γενικών και Τεχνικών) ή απευθείας από τους μαθητές ( όχι συστημένα ), έως τις 31 Μαρτίου του 2015, στη διεύθυνση: Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οδόs Γερανίου 41 (2ος όροφοs), Τ.Κ. 10431 Αθήνα (τηλ. 210 3302550), υποχρεωτικά με την ένδειξη « Για τον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης» ή «Για τον μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος»

Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.

8) Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος και στα δύο είδη, μπορεί τους φακέλλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις ( που ο καθένας τους όμως θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελλο προσωπικών στοιχείων του μαθητή) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, ο οποίος πρέπει να αναγράφει : «Για τον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος», εάν θέλει να ταχυδρομήσει έναν μόνο φάκελο .

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται ,ως και παραπάνω αναγράφεται,

η 31η Μαρτίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

9) Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.

10)Από τους διαγωνιζόμενους πρέπει να πληρούνται οι ανωτέρω όροι του διαγωνισμού, άλλως θα αποκλείονται.

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα θα

καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό,στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Νίκος Ταβουλάρης Εύα Χαλκιαδάκη

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου για 6η συνεχή χρονιά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, πραγματοποιούν την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» η οποία θα λάβει χώρα στις 7 & 8 Μαρτίου 2015, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

 

Οι ενότητες ανά ημέρα είναι οι εξής:

 

Σάββατο 7 Μαρτίου

  • E-Learning
  • Hardware
  • Αίθουσα Χορηγού ΑΡΝΟΣ
  • Ειδική Αγωγή
  • Εκπαιδευτικά Εργαλεία
  • Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι
  • Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων
  • Περιβάλλον
  • Τέχνη και Τεχνολογία

 

Κυριακή 8 Μαρτίου

  • Δημοτικό
  • Μαθηματικά
  • Ξενόγλωσση Εκπαίδευση
  • Οικονομικά
  • Πληροφορική
  • Προσχολική Αγωγή
  • Φιλολογικά
  • Φυσικές Επιστήμες

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

  • Μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής à εδώ
  • Όσοι δε δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν κατά τη διάρκεια της διημερίδας αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους έχουν προεγγραφεί ηλεκτρονικά
  • Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία Γυμνασίου-Λυκείου στο τηλέφωνο 211.500.2300 και ώρες: 08.00-20.00

 

Τα παρακάτω στοιχεία μπορείτε να τα αναζητήσετε απευθείας à εδώ

  • Αναλυτικό πρόγραμμα
  • Πρόγραμμα με μια ματιά
  • Αφίσα διημερίδας
  • Χορηγοί – Υποστηρικτές
  • Οδηγίες πρόσβασης στο χώρο του σχολείου (το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό «Περιστέρι» του Μετρό)

 

Στόχοι διημερίδας:

 

  • Να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν…

  • 75 παρουσιάσεις και εργαστήρια σε διαδραστικούς πίνακες
  • 4 κεντρικές ομιλίες

 

Με τη συμμετοχή…

  • 100 Ομιλητών & Εκπαιδευτικών
  • 45 Φορέων & Σχολείων
  • 15 Εταιρειών Πληροφορικής
  • 13 Μαθητών

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΘΕΜΑ: «1ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LegoWeDo»

O κ. Σταύρος Κωτσάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas) το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αρκαδίας, διοργανώνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (Αταλάντης 42, Τρίπολη) τον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Lego WeDo: «Η Πόλη μου»

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

9:30 -10:00 – Εγγραφή Ομάδων

10:00 – 10:15 – Χαιρετισμοί

10:15 – 12:15 – Έναρξη αγώνων – Αξιολόγηση Κατασκευών

12:15 -12:45 – Απονομή Βραβείων

Περισσότερες πληροφορίες στο www.wrohellas.gr

anakoinosi_Lego wedo wrohellas

Θέμα: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗ 2014-15

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗ 2014-15

ΘΕΜΑ: «3ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη»

 

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 20188/Δ2/05-02-2015 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου

Σας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη «Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. Στους/στις 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε ειδική τελετή στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Καλή Κυπαρίσση, τηλεφωνικά στο:210 4297540,-1,-2, με τηλεομοιοτυπία στο: 210 4296024 και ηλεκτρονικά στο: info@laskaridou.gr.

Σας επισυνάπτουμε αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στον εν λόγω διαγωνισμό και

παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Συνημμένα: Οδηγίες διαγωνισμού

Θέμα: Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για εκπαιδευτικούς και μαθητές (Φεβρ–Μάιος 2015)

EDUMOTIVA-European Lab for Educational Technology

EDUMOTIVA-Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

www.edumotiva.eu     info@edumotiva.eu  

Το “ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – EDUMOTIVA

(με την υποστήριξη του The Cube Athens)

προσφέρει νέα προγράμματα ρομποτικής για εκπαιδευτικούς και παιδιά, Φεβρ-Μάιος 2015

Α. Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στην Εκπαιδευτική Ρομποτική για εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς

Επιστημονικώς υπεύθυνοι: Δ. Αλιμήσης,  EDUMOTIVA, τ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ),  M. Moro, Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία

Χώρος: The Cube, Κλεισόβης 8, στο κέντρο της Αθήνας

Σε ποιους απευθύνεται: Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποψήφιους εκπαιδευτικούς και τελειόφοιτους Παιδαγωγικών Τμημάτων, Επιμορφωτές εκπαιδευτικών και σχολικούς συμβούλους. Μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία ρομποτικής αλλά και όσοι/ες είναι ήδη εξοικειωμένοι μπορούν να επιλέξουν εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ…

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε: Μπορείτε να επιλέξετε είτε τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια με φυσική παρουσία είτε την εξ αποστάσεως online εκπαίδευση

  • Τα εργαστήρια με φυσική παρουσίαθα γίνονται κάθε 2ο Σάββατο 11πμ-3μμ, αρχίζουμε την 14/2/2015 και συνεχίζουμε μέχρι 23/5/2015. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όσα και όποια από τα εργαστήρια σας ενδιαφέρουν ή σας επιτρέπει ο χρόνος σας, θα υπάρχουν επιλογές τόσο για αρχάριους όσο και για ήδη εξοικειωμένους. Δηλώνετε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή σας μέχρι 12/2/2015 και την επιβεβαιώνετε τουλάχιστον 2 μέρες πριν από το εργαστήριο που θέλετε να παρακολουθήσετε στο email info@edumotiva.eu Κόστος συμμετοχής σε ένα εργαστήριο 40 €.
  • Η εξ αποστάσεωςεκπαίδευση θα προσφέρει εργαστηριακές ασκήσεις με virtual robots (θα δοθεί άδεια χρήσης σχετικού λογισμικού), μελέτη υλικού και εργασίες (σύνολο 150 ωρών). Έναρξη 14/2/2015, ολοκλήρωση 23/5/2015. Κόστος συμμετοχής 160 € (120 € για όσους/ες παρακολουθήσουν και 2 τουλάχιστον εργαστήρια με φυσική παρουσία)

Προαιρετική συνέχεια…

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσοι/ες επιθυμούν…

 

Α. θα γίνονται δεκτοί να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για μία εβδομάδα στο διεθνές εργαστήριο IT+Robotics (spin-off of University of Padoua, Italy) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 (προϋπόθεση η υποβολή και έγκριση σχετικής αίτησής σας στο ERASMUS+/KA1)

 

Β. θα υποστηριχτούν για να υλοποιήσουν project ρομποτικής σε σχολική τάξη ή σε ομάδα μαθητών, να αξιολογήσουν και να δημοσιεύσουν την εργασία τους στα διεθνή συνέδρια Teaching Robotics-Teaching with Robotics”, «Robotics in Education ή σε συνέδρια στην Ελλάδα.

 

Γ. θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα και χωρίς επιπλέον κόστος στo Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Construit! (2014-17)

υποβολή αίτησης συμμετοχής από εδώ (προθεσμία για την εξ αποστάσεως online εκπαίδευση μέχρι 12/2/2015, για τα εργαστήρια με φυσική παρουσία δηλώνετε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή σας μέχρι 12/2/2015 και την επιβεβαιώνετε με email στο info@edumotiva.eu δύο μέρες πριν από το εργαστήριο του Σαββάτου που θέλετε να συμμετάσχετε).

 

Β. “Παίζοντας με τα ρομπότ” –  εκπαιδευτικές  δραστηριότητες  για παιδιά 8 – 15 ετών  (ευπρόσδεκτοι και οι γονείς …)

Επιστημονικώς υπεύθυνος: Δ. Αλιμήσης, EDUMOTIVA, τ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

 

Περιγραφή προγράμματος από εδώ…

 

Κάθε 2ο Σάββατο 11πμ-3μμ, έναρξη 14 Φεβρ 2015

 

Χώρος: The Cube, Κλεισόβης 8, στο κέντρο της Αθήνας

 

Υποβολή αρχικής δήλωσης ενδιαφέροντος από εδώ

μπορείτε να συμμετάσχετε σε όποια και όσα εργαστήρια θέλετε από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως 23 Μαϊου 2015 επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή σας με email στο info@edumotiva.eu τουλάχιστον 2 μέρες πριν από το εργαστήριο που θέλετε να συμμετάσχετε, κόστος συμμετοχής 20 € (ανά Σάββατο)

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

email info@edumotiva.eu

τηλ.  2731024916, 6932218137 (ώρες γραφείου)

Θέμα: Έκθεση για την εξέλιξη των υπολογιστών

Εάν το email δεν εμφανίζεται σωστά,
δείτε το μέσω browser.
Noesis - Thessaloniki Science Center and Technology Museum

Συνεχίζεται η ενδιαφέρουσα έκθεση ComputeRevolution

Έχετε χρησιμοποιήσει Spectrum ή Commodore; Έχετε παίξει με Atari ή Nintendo; Ή μήπως δεν έχετε ακούσει ποτέ γι’ αυτά; Ελάτε στο ΝΟΗΣΙΣ για να θυμηθείτε οι παλιότεροι και να μάθετε οι νεότεροι.

Ακολουθήστε τη χρονογραμμή και χαθείτε στον μαγευτικό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των παιχνιδομηχανών βλέποντας την εξέλιξή τους μέσα στα χρόνια.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τα δημοφιλέστερα video games και παίξτε σε πραγματικά arcades.

Θυμηθείτε διαφημίσεις από μια άλλη εποχή και φυλλομετρήστε τεύχη του Pixel, του PCMaster και του User.

Δείτε τον γίγαντα ΙΒΜ 1620, τον πρώτο υπολογιστή που ήρθε στην Βόρεια Ελλάδα, μεγέθους δύο δωματίων.

Λόγω της θερμής ανταπόκρισης από το κοινό η έκθεση παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι τις 30/6/2015.

Εισιτήρια: 4€, 3€ (μαθητικό, φοιτητικό, εκπαιδευτικών, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας), 2€ (ΑΜΕΑ).

Για μια εικονική επίσκεψη στην έκθεση πατήστε εδώ.

Σε συνεργασία με την ομάδα:

Υποστηρικτής:

Χορηγοί επικοινωνίας:

Τρόπος μετάβασης με αστικό λεωφορείο
Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία, στάση ΝΟΗΣΙΣ.

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

Copyright © 2015 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Τ.Θ. 60330, 570 01 Θέρμη
Τηλέφωνο: 2310 483 000 – Φαξ: 2310 483 020
Βρείτε μας στο facebookΔείτε τα video μας στο YouTubeΕπισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας
 διαγραφή από τη λίστα παραληπτών | τροποποίηση των στοιχείων  εγγραφής

Λαμβάνετε το παρόν email μέσω της υπηρεσίας newsletter του ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας. Η παρούσα διαδικασία είναι σύννομη με τα οριζόμενα άρθρα του ν. 3471/2006 (ΦΕΚ 133/Α’/28.6.2006) “Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του ν.2472/1997”. Εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε παρόμοια emails, παρακαλούμε όπως επιλέξετε τη “διαγραφή από τη λίστα αποδεκτών”. – (support by IDUnited)

Θέμα: 25ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Φυσικής Γεν.Λυκείου 2015 -και 3ος μαθ.διαγ.Φυσικής Γυμνασίου 2015

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει:
 τον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας και
 τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

diagwnismoi_fisikis_gymnasiou_lukeiou_2015(1)

Θέμα: Πανελλήνιος Ραδιοφωνικός Διαγωνισμός “Κάντο να ακουστεί”

 

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση                                  Ε.Ε. European School Radio

http://www.edutv.gr/                                                   www.europeanschoolradio.eu

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε!

Άνοιξε η φόρμα υποβολής των συμμετοχών στον πανελλήνιο ραδιοφωνικό διαγωνισμό.  

 Καν΄το να ακουστεί

2fest.europeanschoolradio.eu

 Από 9 Φεβρουαρίου έως και 9 Μαρτίου 2015 μαθητές/μαθήτριες ή ομάδες μαθητών/τριών, δημιουργούν και υποβάλλουν μέχρι δύο ηχητικά σποτ τα οποία αφορούν κοινωνικά θέματα. Όλα τα σποτ θα ακουστούν στο πρόγραμμα του European School Radio.

Από 9 Φεβρουαρίου έως και 9 Μαρτίου 2015 μαθητές/μαθήτριες ή ομάδες μαθητών/τριών, συμμετέχουν στον διαγωνισμό που οργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και η Ε.Ε. European School Radio με τη συνεργασία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και υποστήριξη από το Τμήμα Δημοσιογραφίας  και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.

Επισκεφθείτε το blog του European School Radio http://blogs.sch.gr/esrblog/ www.europeanschoolradio.eu ακούστε τις ραδιοφωνικές παραγωγές των μαθητών, ενημερωθείτε και συμμετέχετε στο δίκτυο των σχολείων που δημιουργούν το European School Radio, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Επισκεφθείτετο το blog του Φεστιβάλ http://2fest.europeanschoolradio.eu/ και ενημερωθείτε για τους όρους και προυποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό αλλά και το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη όπου και θα αναγγελθούν τα βραβεία του διαγωνισμού.

 

Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Saferinternet.gr – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page187

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση