ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το ολοκαυτώμα των Εβραίων;

Πώς να ερμηνεύσουμε τον βιομηχανοποιμένο τύπο εξόντωσης μιας ολάκερης φυλής;

Ένα μούδιασμα, σιωπή, βαθιά ντροπή… μπροστά στα ονόματα των δολοφονημένων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, αυτά νιώσαμε επισκεπτόμενοι το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εξαιρετική παρουσίαση έγινε από τον ξεναγό και τα παιδιά μας εκτίμησαν την υψηλή ποιότητα απόδοσης των πολύ σημαντικών πληροφοριών για τη ζωή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και-δυστυχώς – για την εξόντωσή τους.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των επειγόντων περιστατικών είναι ο ΧΡΟΝΟΣ. KSL

Το σχολείο μας, όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο, δήλωσε συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του KIDS SAVE LIVES.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος, το πρακτικό μέρος, είχε θέμα: «Μάθε και γίνε εσύ ο Πρώτος Ανταποκρινόμενος που θα βοηθήσει με αλληλεγγύη και γνώσεις ένα θύμα που κινδυνεύει, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια».

Οι μαθητές και μαθήτριές μας εξασκήθηκαν στην ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στην αντιμετώπιση μιας Πνιγμονής, στη χρήση του Απινιδωτή και την τοποθέτηση σε πλάγια θέση ασφαλείας σε περίπτωση λιποθυμίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να βρούμε στο παρακάτω κείμενο.



Λήψη αρχείου

 

Υπερβολική ενασχόληση με το δίαδίκτυο

Από τις έρευνες τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, προκύπτει ότι:

Με διαδικτυακά παιχνίδια ασχολείται το 67% των παιδιών δημοτικού και το 61% των παιδιών Γυμνασίου/Λυκείου. Περίπου ένα στα δέκα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδωνδηλώνει «εθισμένο» στο “οnline gaming” και ότι διασκεδάζει περισσότερο όταν παίζει, παρά όταν περνά χρόνο με τους φίλους του. 11% των παιδιών δημοτικού και 21% των παιδιών Γυμνασίου/Λυκείου αργεί να κοιμηθεί το βράδυ, εξαιτίας της ενασχόλησής του με διαδικτυακά παιχνίδια.

Στο Διαδίκτυο τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Ενημέρωση από το τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πίσω από την οθόνη γίνεται μαγικά εύκολο να νοθευτούν ταυτότητες, να διαρρεύσουν ψευδείς πληροφορίες, ακόμη και να πέσουν θύματα εξαπάτησης και εκβιασμού τόσες παιδικές ψυχούλες.

Για την ασφαλή περιήγηση των μικρών μαθητών μας στα μονοπάτια του παντοδύναμου διαδικτύου, για τυχόν παγίδες που μπορούν να συναντήσουν, αλλά και για τρόπους προστασίας και ασφάλειάς τους ενημερωθήκαμε σήμερα μικροί και μεγάλοι από το τμήμα Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), που μας επισκέφτηκαν και μας διαφώτισαν.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

Κείμενο: Πήτα Ελίρα

Επιλογή Πρακτορείου για την 3ήμερη στο Βόλο

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ



Λήψη αρχείου