Ημέρα τριών Ιεραρχών

Μετά τον εκκλησιασμό μας, έχοντας νωπή την συμβουλή του Ιερέα για το κυνήγι της γνώσης, συζητήσαμε θέματα που προβληματίζουν την νεολαία.  Ανταλλάξαμε συμβουλές και ιδέες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης σύγχρονων διλημμάτων στην εφηβεία.

Αντίσταση στην έμφυλη βία (Ανδρεοπούλου Κική)

Κάθε μορφή βίας (ειδικά η έμφυλη βία) έχει σύμμαχό της τη συγκάλυψη και τη σιωπή. Οι μαθητές μας σήμερα συζητώντας πάνω σε διάφορα σενάρια έμφυλης βίας έσπασαν το νόμο της σιωπής ,αντιλήφθηκαν τη δύναμη του όχι και βρήκαν διεξόδους  σε κάθε περίπτωση που αναπτύξαμε.

Ρομαντικές Σχέσεις (Πήτα Ελίρα)

Εντυπωσιακές ερωτήσεις, ανατρεπτικές απαντήσεις, αφοπλιστική η συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας, συζητώντας για τις ρομαντικές σχέσεις, το φλερτ, τους έρωτες στα “δύσκολα” χρόνια της εφηβείας! Γιατί σχολείο δεν είναι μόνο η Γλώσσα και τα Μαθηματικά!

Εικόνα Σώματος (Μπερεδήμας Χρήστος)

Σήμερα μιλήσαμε για τα πρότυπα ομορφιάς, αφενός όπως αυτά εξελίχθηκαν στους αιώνες  και αφετέρου για τα σύγχρονα διαφοροποιημένα πρότυπα ομορφιάς των χωρών της υφηλίου. Τελικά είναι αντικειμενική η ομορφιά ή μήπως είναι κατασκεύασμα της κοινωνίας και όχι προσωπική αισθητική και προτίμηση; Μήπως συμφέρει οικονομικά κάποιους να έχουμε ανασφάλεια για την εμφάνιση μας; Σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα ερωτήματα προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σήμερα στην τάξη. Οι απαντήσεις των παιδιών και οι αντιδράσεις τους απέναντι στις φωτογραφίες διαφόρων και διαφορετικών προτύπων ομορφιάς πυροδότησαν μια ενδιαφέρουσα και έντονη συζήτηση, στην οποία διατυπώθηκαν ελεύθερα πολλές αντικρουόμενες απόψεις που αποκάλυψαν ότι ο δρόμος της αντίστασης στα διαφημιζόμενα πρότυπα ομορφιάς είναι δύσβατος.  Όμως, το σχολείο υπάρχει για αυτό τον λόγο, να αποτινάξει σιγά σιγά και χρόνο με το χρόνο αυτά τα στερεότυπα από τα παιδικά μυαλά!

σημαία 3Ιεραρχών