ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Μια μελέτη του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί η επίσκεψη στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Οι μαθητές της Α΄ τάξης  σήμερα , Δευτέρα 29/01/24, παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας του σώματος ,ερχόμενοι σε άμεση επαφή  με την πιστή αναπαράσταση των μυοσκελετικών μερών και των εσωτερικών οργάνων. Μια γιγαντιαία κατασκευή ,πενήντα μέτρων μήκους και έξι ύψους αναπαριστά ένα ξαπλωτό γυναικείο σώμα που κυοφορεί. Η διαδρομή ξεκινά από το εσωτερικό του στόματος ,περνά από τα εσωτερικά όργανα, το έμβρυο και καταλήγει στα πόδια.

Οι μαθητές μας αναγνώρισαν πολλά από τα όργανα που απεικονίζονται και απάντησαν σε ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους. Εντυπωσιάστηκαν επίσης από τον τρόπο που παρουσιάζεται το έμβρυο και αντιλήφθηκαν πώς ακριβώς τρέφεται και αναπτύσσεται αυτό.

Στο τέλος της επίσκεψής μας παρακολουθήσαμε ένα επιμορφωτικό φιλμ για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία μας καθώς και για τα υψηλά ποσοστά εθισμού που παρουσιάζει ένας καπνιστής που ξεκινά να καπνίζει κατά την εφηβική ηλικία.

Ευχαριστούμε θερμά τους ξεναγούς και συνολικά όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της δράσης καθώς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους!  Κείμενο: Ανδρεοπούλου Κική