Επίσκεψη στο Μακεδονικό Τάφο (Αγίου Αθανασίου)

Makedonikos Tafos

Με βάση τις ανασκαφές και τα ευρήματα οι αρχαιολόγοι έχουν καταλήξει πως ο Μακεδονικός τάφος του Αγίου Αθανασίου ήταν ο τάφος ενός επιφανούς Μακεδόνα στρατιωτικού Εταίρου δηλαδή Στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε την τύχη να επιστρέψει από την εκστρατεία στην Ασία.

Ένα βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες:https://www.youtube.com/watch?v=qppNPl67xaA

 

 

 

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή)

 

Αφίσα scaled 1

Με κεντρικό μήνυμα “Πίσω από κάθε ΑΣΤΕΡΙ κρύβονται η ΑΓΑΠΗ και πολλές ΕΥΧΕΣ“, οι μαθητές μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα MAKE A WISH, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

You are my star 1 500x500 1wishstar 2023

 

 

 

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ !

ΑΣΤΕΡΙΑ

Αγαπητοί γονείς και παιδιά του Βαθυλάκκου!

Απόψε  Παρασκευή 1/12/2023, σας καλούμε  στην αυλή του σχολείου μας για να ταξιδέψουμε στα αστέρια! Θα έχουμε δύο τηλεσκόπια και θα δούμε το Φεγγάρι, τον Κρόνο, τον Δία, τον Ωρίωνα και ό,τι άλλο προκύψει! Θα μιλήσουμε για τον Χειμερινό Ουρανό, τους Αστερισμούς του,  καθώς και για τους μύθους τους… Θα χαρούμε πολύ να συνοδεύσουν οι γονείς τα παιδιά τους και να σας δούμε όλους στην αυλή του σχολείου,  από τις 7:00 το βράδυ. Να ντυθείτε πολύ καλά γιατί θα έχει κρύο και φέρτε μαζί σας την περιέργεια σας και την προθυμία σας να μάθετε περισσότερα για τα αστέρια και τους πλανήτες.

Με εκτίμηση Σύλλογος Διδασκόντων Γ/Σ Βαθυλάκκου

α3ΑΑ

Η συννεφιά δεν μπόρεσε να νικήσει την περιέργεια και τον ενθουσιασμό των μαθητριών και μαθητών του Γυμνασίου μας, που μαζί με γονείς και άλλους συγγενείς απήλαυσαν τον Κρόνο και το Δία με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων του ερασιτέχνη Αστρονόμου και εκπαιδευτικού του Γυμνασίου μας κ. Χρήστου Μπερεδήμα. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι παρέμειναν ως αργά το βράδυ απολαμβάνοντας όσα άστρα μπορούσαν να δουν μέσα από τα σύννεφα.

«Είδαμε μόνο Κρόνο και Δια, το φεγγάρι δεν “ανέτειλε” ποτέ… Περάσαμε πάντως πολύ ευχάριστα! Ευχαριστώ για τη στήριξη και θα το επαναλάβουμε και με τη νέα χρονιά ώστε όποιος θέλει και μπορεί να έρθει ή να ξαναέρθει 😃 καλό βράδυ» Χ. Μπερεδήμας

Διαγωνισμός αφίσας Netiquette

Απονομή βραβείων

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έγινε διαγωνισμός ΑΦΙΣΑΣ με θέμα «Netiquette».

Οι μαθήτριες Σ. Μ. και Χ. Μ. της Α΄ Γυμνασίου βραβεύτηκαν για την αφίσα τους.

Netiquette 1

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

πολυτεχνείο

Πάντοτε ήταν δύσκολες οι επαναστάσεις και πάντοτε  θα είναι. Πάντα υπάρχουν θύτες και θύματα. Όταν όμως η ψυχή νιώθει να πνίγεται και το δίκιο ζητάει το μερτικό του οι άνθρωποι -και κυρίως οι νέοι-υψώνουν το ανάστημά τους. Τέτοιους νέους τιμήσαμε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με τρόπο λιτό αλλά ουσιαστικό οι μαθητές μας απέδωσαν το πνεύμα αλλά και τον σκοπό του αγώνα των φοιτητών κατά της Χούντας των συνταγματαρχών.

Συντελεστές: Κείμενα – βίντεο (Ανδρεοπούλου & Πήτα ) Χορωδία (Αλεξάκη )  Διοργανωτές (B’ Γυμνασίου)

1700480064263 1

Απολαύστε την υπέροχη χορωδία μας (Β΄ Γυμνασίου).

 

Παράσταση της ΚΑΙΝΗΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΕΝΗΣ του Ευριπίδη

Συντάκτης: Ελευθερία Πήτα

Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού οι μαθητές της γ’ τάξης του σχολείου μας μεταφέρθηκαν στο αρχαίο θέατρο μέσα από την παράσταση της ΚΑΙΝΗΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΕΝΗΣ του Ευριπίδη.
Μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά μας, καθώς οι συντελεστές του “Μικρού Βορρά” κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον τους, άλλοτε με την ελαφρότητα του κωμικού κι άλλοτε με το βάρος και την σοβαρότητα της τραγωδίας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Μικρό Βορρά.

 

 

Επιμόρφωση: ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Επιμόρφωση: Εκφοβισμός – Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός

Πηγή: https://www.stopbullying.gr/

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μαυροματίδης Ιωάννης ανέλαβε την παρουσίαση και τον συντονισμό της συζήτησης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί αντάλαξαν γνώμες και εμπειρίες.

Ο εκφοβισμός είναι η συστηματική πρακτική που περιλαμβάνει σωματική, λεκτική, ή ψυχολογική επίθεση προς ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων. Με σκοπό την υποβάθμιση της αυτοεκτίμησής τους και της δημιουργίας ενός αρνητικού περιβάλλοντος.

Εκφοβισμός01

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, γνωστός και ως κυβερνοεκφοβισμός,

αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή εκφοβισμού. Εκεί, οι απειλές και το υβριστικό υλικό διακινούνται μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων. Στον κυβερνοχώρο, οι εκφοβιστές χρησιμοποιούν την ανωνυμία για να επιτεθούν στα θύματά τους. Δημιουργώντας ένα ασφαλές καταφύγιο για την κακόβουλη συμπεριφορά.

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αναδεικνύει τις σοβαρές πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να συνοδεύσουν την ψηφιακή αυτή μορφή κακοποίησης. Τονίζεται η αρνητική του επίδραση σε τρεις σημαντικούς τομείς:

  • Ψυχική υγεία: Η συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση του      θύματος είναι ευάλωτη στην απειλή του διαδικτυακού εκφοβισμού. Η διαρκής έκθεση σε αυτόν, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως κατάθλιψη, άγχος και αυξημένο στρες.
  • Κοινωνική ζωή: Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να διαταράξει τις κοινωνικές σχέσεις του ατόμου. Αφού μπορεί να το απομονώσει από τον κοινωνικό του περίγυρο, να τον εξοργίσει ή να προκαλέσει κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Σωματική ασφάλεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να εξελιχθεί σε φυσική απειλή για το θύμα. Προκαλώντας ανησυχία για την ατομική του ασφάλεια και ευεξία.

Εκφοβισμός1

Έχετε υπόψη όμως ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί επίσης να έχει νομικές συνέπειες. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, όπως καταδίωξη ή παρενόχληση. Και τα θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορούν να επιλέξουν να ακολουθήσουν νομικές ενέργειες κατά των εκφοβιστών τους.

Οι λόγοι και οι παράγοντες που προκαλούν έκρυθμες καταστάσεις στη σχολική ζωή και την οδηγούν σε αποδιοργάνωση τόσο την ίδια όσο και τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτή δεν εντοπίζονται απλά σε ατομικά χαρακτηριστικά και αιτίες, αλλά είναι μέρος του κοινωνικού περίγυρου στον οποίο εμφανίζονται. Κατά συνέπεια, είναι δυνατό με την κατάλληλη παρέμβαση στο σύστημα του σχολείου, τα περιστατικά αυτά να περιοριστούν. Επίσης, υπάρχουν συμπεριφορές, δεξιότητες και γνώσεις με βάση τις οποίες το άτομο μπορεί, όταν εμπλέκεται σε μια διαπροσωπική ή ομαδική σύγκρουση, να επιλέγει εναλλακτικές, εποικοδομητικές και όχι καταστροφικές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Οι εναλλακτικές αυτές μορφές συμπεριφοράς αντιστοιχούν σε ικανότητες, που συντελούν στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, στην προετοιμασία του για αποτελεσματική ένταξη στην κοινωνία των ενηλίκων και αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Βιρτζίνια Σατίρ. «Όσοι δουλεύουν για να γίνουν οι ίδιοι περισσότερο ανθρώπινοι, θα χρησιμεύσουν αργότερα σαν γέφυρες προς μια νέα εποχή.           Ας μάθουμε, λοιπόν, πώς να συγκροτηθούμε ο καθένας μας πιο αρμονικά, για να αποκτήσουμε έτσι περισσότερη ανθρωπιά ως ανθρωπότητα».

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με τη βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κα Θεοδώρογλου ΄Αννα Μαρία δημιούργησαν αφίσες με θέμα: Διαδικτυακός εκφοβισμός – Συμβουλές για να παραμείνεις ασφαλής.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Παναγιώτα Παλυβού, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για το που μπορούν να στραφούν για υποστήριξη και συμβουλές σε θέματα εκφοβισμού.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με την υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, το διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Ακολουθούν σημειώσεις για γονείς και μαθητές/μαθήτριες.



Λήψη αρχείου

Το Power point της παρουσίασης.

BULLYING