Εκδηλώσεις- Εορτές

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

NoBullying

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο Γυμνάσιό μας δημιουργήσαμε τις εξής δύο δράσεις:

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 4η και 5η ώρα στο σχολικό πρόγραμμα

Εισαγωγή στο θέμα μας: Είδαμε μια παρουσίαση της Μαυρομματίδου Σταυρούλας: https://video.link/w/S8fUb 

Στο βίντεο αυτό, παρουσιάζονται θέματα κοινωνικής και ηθικής φύσεως, σχετικά με την Αθλητική Βία.

Θέματα Συζήτησης: Διαβάσαμε το κείμενο της Ε. Γεωργακοπούλου: http://evgeniageorgakopoulou.weebly.com/uploads/3/1/4/8/31483521/athlitismos.pdf

Συζητήσαμε σε ομάδες και παραδώσαμε γραπτώς τις απαντήσεις μας στις ερωτήσεις:

1. Πως επηρέασε η εξέλιξη του παιχνιδιού σε Οργανωμένο κοινωνικό θεσμό (τον αθλητισμό) την επιβράβευση των αθλητών ;

2. Πως μπορεί ο αθλητισμός να επηρεάσει την Κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη Συλλογικής Συνείδησης σε ένα άτομο;

3. Δώστε παραδείγματα από τον αθλητισμός, που αποδεικνύουν την θετική του επιρροή στην επιμονή, υπομονή και την πειθαρχεία των αθλητών.

4. Πως επηρέασε η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού τους αθλητές και τους θεατές;

Deferens

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 4η και 5η ώρα στο σχολικό πρόγραμμα

Αρχικά έγινε μια εισαγωγή στο θέμα της σχολικής βίας. Συζητήσαμε σε ομάδες και κατόπιν στην ολομέλεια, περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού που έχουν πέσει στην αντίληψή μας. Προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και ενέργειες προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου. Τέλος δόθηκε σε όλα τα παιδιά ένα ανώνυμο ερευνητικό ερωτηματολόγιο Ερωτηματολόγιο (09.03.2023) με στόχο να πληροφορηθούμε αν υπάρχουν φαινόμενα σχολικής βίας στο σχολείο μας.

(περισσότερα…)

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Μονή Ρουσάνου και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκα

Εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στη μονή Ρουσάνου στα Μετέωρα και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα. 10/03/2023

μονης Ρουσανου

Mονή Ρουσάνου

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η Μονή Ρουσάνου είναι χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στα Μετέωρα. Είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν είναι γνωστό γιατί ονομάστηκε Ρουσάνου, με πιθανότερη θεωρία να πήρε το όνομά της από τον πρώτο οικιστή του βράχου ή τον κτήτορα του πρώτου ναού. Ο βράχος ήταν γνωστός ως βράχος του Ρουσάνου ήδη από τις αρχές του 16ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν οι κτήτορες Ιωάσαφ και Μάξιμος, οι οποίοι έχτισαν ξανά την τότε ερειπωμένη μονή. Το 1545 ανακατασκεύασαν το καθολικό, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και τιμά και την Αγία Βαρβάρα. Η μονή παρήκμασε τον 19ο αιώνα και έγινε ερημητήριο της μονής Βαρλαάμ. Αναστηλώθηκε τη δεκαετία του 1980 και σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι.

IMG 20230310 123600

Η μονή καταλαμβάνει όλο το πλάτωμα στην κορυφή του βράχου όπου βρίσκεται. Είναι τριώροφη, με το καθολικό, το αρχονταρίκι και κελιά στο ισόγειο, και κελιά και βοηθητικούς χώρους στους άλλους ορόφους. Το καθολικό είναι σταυροειδής αγιορείτικου τύπου ναός με λιτή (νάρθηκας με τρούλο) αγιογραφημένος το 1560. Η πρόσβαση στο μοναστήρι γίνεται με σκάλα και δύο γέφυρες, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1930 στη θέση παλαιότερης ξύλινης γέφυρας.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Εγγραφές – Νομοθεσία

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-23, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeioε, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 24η Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και την 07η Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών, την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-Eggrafes» στο ΠΣ myschool, σύμφωνα με την αρίθμ.43887/ΓΔ4/14-04-2022 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών,

Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι/ες, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), εφόσον είναι καταχωρισμένοι/ες στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να ενημερώνονται από το Π.Σ. myschool και οι δύο κηδεμόνες, εφόσον δεν ρυθμίζεται κάτι διαφορετικό από δικαστική απόφαση, θα πρέπει να ενημερωθούν τα αντίστοιχα πεδία μέσω της διαδρομής Μαθητές → Κατάλογος μαθητών → Επεξεργασία στοιχείων μαθητή (γρανάζι) → Στοιχεία Επικοινωνίας → Στοιχεία Οικίας Πρώτου Κηδεμόνα /Στοιχεία Οικίας Δεύτερου Κηδεμόνα και εν συνεχεία θα πρέπει να επιλεγούν και στους δύο κηδεμόνες τα πεδία Ενημέρωση με Email, Ενημέρωση με SMS.

Αξιολόγηση / Προγραμματισμός του Σχολείου μας

O Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας του σχολείου μας για το 2023/24 :



Λήψη αρχείου

 

Την εσωτερική αξιολόγηση του σχολείου μας για το 2022/23 θα την βρείς στον υπερσύνδεσμο: Axiologisi

 

 

Αρχική Σελίδα

.jpg

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας

Με την περιήγηση σας θα ενημερωθείτε για τα νέα του σχολείου μας, για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που υλοποιούμε.

Θα μάθετε, επίσης, για το χωριό μας, τον Βαθύλακκο, για την ιστορία του, για τον τρόπο ζωής με τα ήθη και τα έθιμα, τις συνταγές, τους χορούς και τα τραγούδια του.

Ευελπιστούμε η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με εσάς, ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!