Οδηγίες για τη διενέργεια self-tests από μαθητές/τριες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα 10/1/2022, οι μαθητές όλων των βαθμίδων – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών self tests καθώς και στην καταχώρηση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, προκειμένου να γίνονται δεκτοί στη σχολική μονάδα.
Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο self test θα πρέπει να γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ένα ακόμη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον.
Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self test (ή rapid test), η απομόνωση θα παρατείνεται. 

Σε περίπτωση που μαθητές είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου τότε:
1. Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία self tests τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.
2. Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν self test την 5η ημέρα μετά την έκθεση.
3. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση