Δευτέρα 10 Μαΐου – Επιστροφή στο σχολείο – Οδηγίες

Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 10/05/2021 οι μαθητές θα προσέρχονται και θα παραμένουν στο σχολείο μόνο εφόσον φέρουν μαζί τους την σχολική κάρτα όπου θα δηλώνεται αρνητικό αποτέλεσμα για το self test, το οποίο θα έχουν κάνει την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή και Τετάρτη). Διαφορετικά θα αποχωρούν από το σχολείο με ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα καταχωρούνται οι αντίστοιχες απουσίες.
Οι γονείς/κηδεμόνες, μπορούν να παραλαμβάνουν από την Πέμπτη  6/5/2021 δωρεάν το self-test, από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ του μαθητή. Το πρώτο τεστ συστήνεται να γίνει την Κυριακή (9/5/21) το βράδυ και το δεύτερο την Τετάρτη (12/5/21).
Το αποτέλεσμα του self-test θα πρέπει να δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/. Αφού επιλέξουμε «Σχολική κάρτα για COVID-19» προχωρούμε σε ταυτοποίηση με τους κωδικούς taxisnet (του κηδεμόνα). Στη συνέχεια καταχωρούμε  συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ (του μαθητή) και το αποτέλεσμα του self-test. Τέλος θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την έκδοση της σχολικής κάρτας και πατάμε αποθήκευση, οπότε και μπορούμε να την τυπώσουμε. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
Στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE γίνεται λεπτομερής παρουσίαση της διενέργειας του self test.
Αν το self-test είναι θετικό:

  • Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
  • Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/
  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Τι γίνεται αν κάποιος δεν έχει ΑΜΚΑ (π.χ. αλλοδαποί πολίτες) ή συναντά δυσκολία στο να εντοπίσει τον ΑΜΚΑ του στο σύστημα;

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) ή συναντά δυσκολία στον εντοπισμό των συγκεκριμένων αριθμών, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που εμφανίζεται στη λίστα https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Αφήστε μια απάντηση