ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-22

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Εν όψει της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε σχετικά με τις ανακοινώσεις των Γραφείων Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ισχύουν τα ακόλουθα:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο του σχολείου φορώντας μάσκες, και με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος selftest.
  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).
  • Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxis net, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ, και το αποτέλεσμα του self-test. Μέσω αυτής εκδίδεται η σχολική κάρτα – δήλωση αποτελέσματος του test- για τον μαθητή/τρια.
  • Οι μαθητές φέρουν μαζί τους την σχολική κάρτα, την οποία την επιδεικνύουν υποχρεωτικά στους εκπαιδευτικούς  το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής (δηλ. τις ημέρες που πραγματοποιούνται τα self-test), κατά την είσοδό τους στο σχολείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος καθώς και τον κωδικό καταχώρησης της πλατφόρμας self-testing.gov.gr
  • Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν το σχολείο για την απουσία του παιδιού τους. Εάν ένας μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα του.

Εάν ένας μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα  ή συμβατά της νόσου COVID-19, στο σχολείο, ειδοποιείται ο γονέας/κηδεμόνας να παραλάβει το παιδί του και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο οδηγιών του ΕΟΔΥ.