Εικονική επίσκεψη στο CERN, 11 Μαρτίου 2014

Την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 με μεγάλη μας χαρά θα υποδεχτούμε μαθητές από τα γειτονικά Γυμνάσια Λαβάρων, Σουφλίου, Πέπλου , Φερών αλλά και το “δικό μας” Λύκειο Τυχερού, και  όλοι μαζί  υπό την καθοδήγηση του Συμβούλου Φυσικών κου Γκοτζαρίδη, θα πραγματοποιήσουμε εικονική επίσκεψη στο CERN, συνδεόμενοι διαδικτυακά μέσω ειδικής πλατφόρμας μαζί με άλλα 4 σχολεία στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο .

1897664_10203607411376969_1974359895_n

 Οι μαθητές μας είχαν ήδη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα προπαρασκευαστικό masterclass την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη θα ενημερωθούν από τον Σύμβουλο και εν συνεχεία μέσω της ζωντανής video διάσκεψης , θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους έλληνες ερευνητές στο CERN και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους.

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο δίκτυο καινοτομίας Open Discovery Space (ODS)

Δείτε το στο slideshare.net

 

Προτεινόμενο υλικό (από τον Σύμβουλο Φυσικής κο.Γκοτζαρίδη), για περαιτέρω μελέτη

 

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CERN

http://cern.gr/

http://el.wikipedia.org/wiki/CERN

http://hep.physics.uoc.gr/DOC/OUTREACH/MICROCOSM/DETECTORS/whatiscern.html

 

  • 10 Ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για το CERN

Κατατοπιστική εισήγηση μερικών σελίδων

http://users.sch.gr/achompi/Aspects_7/10%20%20Questions%20and%20Answers%20about%20CERN.pdf

  • ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ  CERN

Τα τέσσερα σημαντικότερα πειράματα του CERN. Εργασία του Λυκείου Σερβίων με πληροφοριακό υλικό.

http://lyk-servion.koz.sch.gr/Joomla/images/Ergasies/cern.pdf

·       Αποτελέσματα από το πείραμα CMS στο LHC και προοπτικές για τη νέα Φυσική

 

Εισήγηση από το θερινό σχολείο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Η διάλεξη που παρουσιάζεται περιέχει αρκετά σύνθετη πληροφορία, πέρα από απαιτήσεις ενός μέσου μαθητή Γυμνασίου. Είναι όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=916#

 

·       Η ανακάλυψη του σωματιδίου “Higgs” – πείραμα ATLAS / LHC του CERN

 

Η δρ. Θεοδότα Λάγουρη, μια ελληνίδα επιστήμων που διαπρέπει στο εξωτερικό, μας εισάγει στα μυστικά του μικρόκοσμου του σωματιδίου Higgs μέσα από τη προσωπική της εμπειρία.

http://www.en-gr.com/index.php/el/epistimes/kvantikifysiki/853-higgs-and-cern

 

  • ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ CERN

http://physicsgg.me/tag/cern/

 

Σχετικά με ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Εκπαιδευτικός ΠΕ19
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, ΕΜΠ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 2013-14 δράσεις, Νέα και Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

21 Responses to Εικονική επίσκεψη στο CERN, 11 Μαρτίου 2014

  1. Μου άρεσε, αν και δεν είναι η Φυσική το αγαπημένο μου μάθημα πιστεύω πως ήταν καλό.

  2. Για εμένα προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε μία εικονική επίσκεψη σε ένα κέντρο πειραμάτων φυσικής.Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και θα ήθελα να το επαναλάβει το σχολείο μας.

  3. Ηταν μια πολή καλή εκπαιδευτική συγκέντρωση όπου μας βοήθησε να δούμε το CERN και μας απάντησαν στις ερωτήσεις τις οποίες μας τις ελύσαν με τον καλύτερο τρόπο και το καλύτερο ότι χάσαμε μάθημα

  4. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για εμένα και τους συμμαθητές μου που συνδεθήκαμε μέσω πλατφόρμας με το ερευνητικό κέντρο cern ήταν μια αξέχαστη στιγμή και θέλω να την ξαναζήσω.

  5. Ο/Η Δομπάρα Ηλιάνα λέει:

    Η τηλεδιάσκεψη με το ερευνητικό κέντρο CERN,πιστεύω πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.Ειδικά για εμένα που ενδιαφέρομαι για τέτοιου είδους επιστήμες,επιπλέον θαυμάζω αυτή την αξιόλογη προσπάθεια των επιστημόνων να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της δημιουργίας του σύμπαντος και την εξέλιξη του ανθρώπου.Και το ότι πιστεύουν ότι η γνώση πρέπει να διαχέεται στον κόσμο κάνει το έργο τους ακόμα πιο σπουδαίο!!!!

  6. Ο/Η Φουτσιτζή Εύη λέει:

    Ήταν μία πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα δράση,μέσα από την οποία κατορθώσαμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το Cern.Το γεγονός ότι μπορούσαμε να υποβάλλουμε ερωτήσεις ήταν πολύ ωφέλιμο,διότι παίρναμε απαντήσεις σε ορισμένα πράγματα που ίσως δεν είχαμε κατανοήσει κατά την ”ξενάγηση”.Περισσότερο απ’ όλη την τηλεδιάσκεψη,μου άρεσε η επίδειξη κάποιων τμημάτων του ερευνητικού κέντρου καθώς και του ανιχνευτή Atlas,καθώς είδαμε σε τι περιβάλλον διαδραματίζεται και μελετείται το πείραμά τους(CMS).

  7. Μου άρεσε πάρα πολύ και θέλω να το ξανακάνουμε γιατί ήταν πάρα πολύ ωραιό

  8. Ηταν μια φανταστική εμπειρία και ελπίζω να υπάρξουν και άλλες τέτοιες στιγμές.

  9. Η πραγματοποίηση της εικονικής τηλεδιάσκεψης στο CERN ήταν μια καταπληκτική εμπειρία όπως η ομιλία με τους ερευνητές του CERN και διάφορα άλλα σχολειά.

  10. Εμένα η τηλεδιάσκεψη της cern μου άρεσε πάρα πολύ και θα ήθελα να ξαναγίνει και είχε πολύ ενδιαφέρον,γενικά με άρεσε πολύ.

  11. Εμένα μου άρεσε πολύ η τηλεδιάσκεψη και θα ήθελα να ξαναγίνει,γενικά ήταν πολύ ωραία.

  12. Πιστεύω πως η “επίσκεψή” μας στο CERN ήταν μια μοναδική εμπειρία. Έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και χρήσιμα ταυτόχρονα. Μακάρι να είχαμε την τύχη να δούμε και τους ανιχνευτές αλλά δεν πειράζει…Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα δούμε ζωντανά!!!

  13. Η εικονική τηλεδιάσκεψη στο CERN, πιστεύω ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους μαθητές. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, ενημερώθηκα για πράγματα που δεν γνώριζα. Θα ήταν ωραίο να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο!!

  14. Η Εικονικιή Τηλεδιάσκεψη της Cern, μπορώ να πω πως ήταν καταπληκτική, μου άρεσε πάρα πολύ που μιλήσαμε με επιστήμονες από την Ελβετία και πιστεύω πως θα είναι για όλους τους μαθητές μια αξέχαστη εμπειρία. Οι πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της πυρηνικής φυσικής που πήραμε ήταν πολύ χρήσιμες. Ελπίζω και στο μέλλον να κάνουμε και άλλες Εικονικές Τηλεδιασκέψης και ίσως κάποια μέρα να μπορέσουμε να πάμε εκεί να το δούμε από κοντά!!!!!!

  15. Λοιπόν η εικονική τηλεδιάσκεψη με το CERN, ήταν για εμένα μια καταπληκτική εμπειρία. Πάντα ήθελα να μιλήσουμε επιστήμονες και ειδικά από ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο. Αυτό που με άρεσε περισσότερο ήταν ότι μιλήσαμε με καθηγητές που δουλεύουν στο Cern και έλυσαν κάποιες από τις βασικές μας απορίες. Θα επιθυμούσα μια μέρα να το επισκεφτώ ή κάποτε να δουλέψω εκεί!

  16. Η τηλεδιάσκεψη μας με το CERN,ήταν μια μεγάλη εμπειρία!
    Μέσα από αυτό, μπορέσαμε να μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μπορεί να μας χρησιμεύσουν στο μέλλον.Οι επιστήμονες εκεί μας έλυναν όλες τις απορίες που είχαμε με τέτοιο τρόπο ,που μπορούσαμε να καταλάβουμε όλοι, τι ακριβώς εννοούσαν.Μας ξενάγησαν στα περισσότερα μέρη και όλα ήταν φανταστικά!!!
    Αυτό,όμως, που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν το λεγόμενο big bang από το οποίο έγινε η μεγάλη έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ζωής στο σύμπαν.
    Θέλω πολύ να ξαναδούμε το CERN, αλλά αυτήν την φορά από κοντά!

Αφήστε μια απάντηση