Η τελετή λήξης…ένα όμορφο μελωδικό αντίο…

Με το πιο όμορφο τρόπο έκλεισε η σχολική χρονιά 2018-2019 τόσο για το Γυμνάσιο όσο και για το Λύκειο Τσαγκαράδας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς κατέκλυσαν το Αχιλλοπούλειο σχολείο Τσαγκαράδας το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:00 και μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα αποχαιρέτησαν το σχολικό έτος 2018-20.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε με την τέλεση τρισάγιου προς τιμήν των αδελφών Αχιλλόπουλων, των ευεργετών του σχολείου.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Διευθυντής του Γυμνασίου Τσαγκαράδας, ο κ. Θεόδωρος Μπρίζης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς/ κηδεμόνες, τα παιδιά και τη Διευθύντρια του Λυκείου, την κα. Μητσοπούλου, για την άψογη συνεργασία τους, αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα σκιαγραφώντας μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο ευελπιστώντας σε μελλοντική διεκπεραίωσή τους. Από το λόγο του δεν έλειψε η ονομαστική αναφορά στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου υπογραμμίζοντας την προσφορά τους.

Δεύτερη έλαβε το λόγο η Διευθύντρια του Λυκείου Τσαγκαράδας, η κα. Μητσοπούλου, η οποία μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε με τον πιο όμορφο τρόπο την αξιόλογη συναδέλφισσα, την κα. Πολυάνθη Αραμάρη, καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας στο σχολείο της Τσαγκαράδας που λόγω μετάταξης θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην εκπαίδευση και στην παιδεία από διοικητική θέση. Επίσης, και οι μαθητές του Λυκείου φανερά συγκινημένοι έδειξαν την αγάπη τους στην κα. Αραμάρη με λόγια και με πράξεις.

     

Η κα. Μητσοπούλου- μεταξύ άλλων- δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου για την πολύτιμη αρωγή τους και το εξαιρετικό τους εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο και να ευχηθεί σε όλα τα παιδιά επιτυχία και ειδικά στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου.

 

Ακολούθησαν οι λόγοι του Προέδρου Γονέων και Κηδεμόνων, του κ. Μέλη και του κ. Νταλούκα, γονέα  μαθήτριας Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και ευχήθηκαν στους αποφοιτήσαντες μαθητές καλή επιτυχία.

Η ανησυχία των μαθητών του σχολείου κορυφώθηκε με το άκουσμα της ανακοίνωσης ότι έπεται η επίδοση των ελέγχων προόδου. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων απένειμαν τους ελέγχους προόδου στους μαθητές δημιουργώντας σε άλλους χαμόγελα και σε άλλους προβληματισμό.

 

 

Τη σκυτάλη έλαβαν οι συντονιστές εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που είχαν αναλάβει την πραγματοποίηση προγραμμάτων κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου παρουσίασαν τα προγράμματα τους με τη βοήθεια διαφανειών και κατέθεσαν τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τις δράσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης των προγραμμάτων. Επιπρόσθετα, οι μαθητές μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους φωτογραφικό υλικό από τις εκδρομές που έγιναν στα πλαίσια των προγραμμάτων επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά τη δυναμική των εκπαιδευτικών εκδρομών ειδικά στο συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η κατασκευή σεισμογράφου από τους μαθητές του Γυμνασίου με τη βοήθεια του τεχνολόγου, του κ. Σταμάτη Προκόπη που συμμετείχαν σε πρόγραμμα που αφορούσε τους σεισμούς.

Η βραδιά τελείωσε με το ανέβασμα του θεατρικού έργου «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον από ομάδα μαθητών του Λυκείου οι οποίοι ερμήνευσαν τους ρόλους τους με μοναδικό τρόπο.

 

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!