ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμβολή του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην εξασφάλιση υγιεινής διαβίωσης κατά την παρούσα έκτακτης ανάγκης και μέτρων λόγω του covid 19..
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός 1ου γυμνασίου Μίκρας : ΤΣΙΟΥΜΠΛΕΚΤΣΗ ΜΑΡΙΑ.
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες σας καλωσορίζω στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας e-class. Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά.
Σήμερα, # Μένοντας Σπίτι # γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση σε καλό επίπεδο για την εξασφάλιση της σωματικής και κατ΄ επέκταση της ψυχικής μας υγείας.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι το θερμιδικό ισοζύγιο πρόσληψης και κατανάλωσης στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να ανατραπεί σημαντικά εφόσον περιορίζονται οι μετακινήσεις και η σωματική εργασία από τη μία και της πιθανής αύξησης πρόσληψης τροφών λόγω ψυχολογικής ανίας από τον εγκλεισμό στο σπίτι. Δυστυχώς το σώμα μας δεν αποθηκεύει όπως το μυαλό μας τις γνώσεις μακροπρόθεσμα, αλλά αντιθέτως μπορεί γρήγορα όλα τα πρότερα οφέλη της άσκησης. Έτσι η σύσταση του σώματος σας πολύ γρήγορα θα αλλάξει δημιουργώντας περισσότερο σωματικό λίπος και μειώνοντας την μυϊκή του μάζα. Αυτό είναι μόνο αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε στην εξωτερική μας εικόνα. Τα εσωτερικά μας όργανα ( αγγεία, καρδιά, συκώτι κ.α.) αυξάνουν και αυτά τη σύσταση τους σε λίπος. Όταν συμβαίνει αυτό, υπολειτουργούν ή υπερλειτουργούν οι ορμόνες που παράγουν τα όργανα αυτά με παθολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις αφού επηρεάζουν πολύ σημαντικά ( ορμόνες,) πρώτα από όλα τον εγκέφαλο δηλαδή, τον τρόπο σκέψης μας.
Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ γι αυτό σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τα μαθήματα ώστε να μπορέσουμε μαζί να οργανώσουμε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, όχι μόνο το δικό σας αλλά και υπόλοιπων μελών που συμβιώνουν μαζί σας. Στόχος είναι να τηρήσουμε τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αερόβια άσκηση Μίας ώρας καθημερινά και Τρεις φορές / εβδομάδα μυϊκής ενδυνάμωσης.
Διαβάζοντας την ανακοίνωση που έχω αναρτήσει στο ηλεκτρονικό πρώτο μάθημα (θεωρία και φύλλα εργασίας) ακολουθήστε τις οδηγίες για να μάθετε πως να δημιουργήσετε το δικό σας τριήμερο ισορροπημένο διαιτολόγιο. Στο επόμενο εκπ/κό υλικό θα ασχοληθούμε με την αξιολόγηση της τωρινής φ. κατάστασης, με στόχο την δημιουργία ατομικού προγράμματος εκγύμνασης. Μέχρι τότε όμως μην παραλείπετε να ασκείτε το δικαίωμα σας για γύμναση σε εξωτερικό χώρο τηρώντας τις οδηγίες και κανόνες του Υ. Υγείας.
Παραμείνετε ασφαλείς και ήρεμοι. Καλή συνεργασία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων