Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στο Σχολείο

1

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Σχολείο
European Day of Music in School
EuDaMuS

15 Μαρτίου 2022

 «Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα»

Πλάτων

Μια δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μουσική στα Σχολεία ια να προωθήσει την προσωπική, κοινωνική και πολιτιστική αξία της μουσικής εκπαίδευσης

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, επικοινωνίας και ενώνει όλους τους λαούς. Βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπου, τον ψυχαγωγεί αλλά και τον μορφώνει.

Το μάθημα της μουσικής στα σχολεία έχει στόχο την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της ικανότητας του μαθητή για αισθητική απόλαυση κατά την ακρόαση, εκτέλεση και δημιουργία της μουσικής ως μια από τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικότητας του ανθρώπου.

Η 15η Μαρτίου 2022 ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση ως η “Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στο Σχολείο”. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν πολλά σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το 1ο Γυμνάσιο Μίκρας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί ένα κοινό τραγούδι και να ζωγραφίσουν με έμπνευση τη “Δύναμη της Μουσικής”.

Οι φωνές των μαθητών/τριών των 5 τμημάτων της Α’ Γυμνασίου του σχολείου ενώθηκαν και μαζί με τις ζωγραφιές τους δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=95nWiszcyj0&t=80s

Την Τρίτη 15 Μαρτίου, όλοι/ες οι μαθητές/τριες συνδέθηκαν διαδικτυακά και παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση μαζί με όλα τα σχολεία από την Ελλάδα και τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων