ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΙΚΡΑΣ
Ταχ. Δ/νση      : ΤΡΙΛΟΦΟΣ – ΜΙΚΡΑΣ
Τ.Κ.                   :  57500
Πληροφορίες:  Τζαμπάζη Βασιλική
Τηλ.                   : 2392062500
FAX                   : 2392063737
e-mail: mail@2gym-trilof.thess.sch.gr                                Σχολ. Έτος : 2016-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,
Η Διεύθυνση και  το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχονται υγεία στα παιδιά σας, σε σας και στις οικογένειές σας. Καλή πρόοδο στους μαθητές μας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν χαράξει.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας αναφέρουμε ότι, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε στενή συνεργασία μαζί σας, για το όποιο θέμα απασχολεί το παιδί σας.
Θα πρέπει να φροντίσετε :

  1. Να δηλώσετε τυχόν αλλαγές στα στοιχεία των παιδιών τα οποία δηλώνονται με την εγγραφή ή την ανανέωση εγγραφής μέχρι 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους και δεν έχουν δηλωθεί.
  2. Να προσκομίσετε ιατρική βεβαίωση υγείας (για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης) και να δηλώσετε τυχόν προβλήματα υγείας στη Διεύθυνση του Σχολείου εάν το κρίνετε αναγκαίο καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
  3. Να φροντίσετε για την ευπρεπή εμφάνιση των παιδιών, όπως ταιριάζει σε μαθητές. Καλό θα ήταν να αποφεύγουν την προκλητική ή εξεζητημένη εμφάνιση στο χώρο του Σχολείου.
  4. Συστήνετε στα παιδιά σας να συμπεριφέρονται κόσμια στους συμμαθητές τους , να σέβονται τους καθηγητές τους.
  5. Δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρουν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο. Εάν για κάποιο  σοβαρό λόγο θα το χρησιμοποιήσει μετά το σχολείο, θα πρέπει να το παραδώσει κατά την προσέλευσή του στη Διεύθυνση και να το παραλάβει με το τέλος των μαθημάτων.
  6. Θα θέλαμε να ελέγχετε τα παιδιά σας, όσο είναι δυνατόν , εάν έχουν διαβάσει τα μαθήματα τους και έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες που τους έχουν αναθέσει οι καθηγητές τους.
  7. Απουσίες – προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας μαθητής στις εξετάσεις του Ιουνίου, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 50 δικαιολογημένες και 64 αδικαιολόγητες (σύνολο 114 απουσίες ). Πέραν αυτών και μέχρι 164, εφόσον οφείλονται σε ασθένεια διαρκείας, πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση Νοσοκομείου και να έχει γενικό βαθμό τουλάχιστον 15.
 Διαδικασία δικαιολόγησης απουσιών: Εάν ένας μαθητής απουσιάσει από το σχολείο μία ή δύο ημέρες συνεχόμενες, τότε το αργότερο σε δέκα ημέρες προσέρχεται ο κηδεμόνας να δικαιολογήσει τις απουσίες. Εάν είναι τρεις ή περισσότερες ημέρες και οφείλονται σε ασθένεια θα πρέπει να προσκομίσει ο κηδεμόνας βεβαίωση ιατρού πάλι το αργότερο σε δέκα ημέρες, εκτός εάν οι απουσίες πραγματοποιηθούν στο τέλος των τριών τριμήνων οπότε η δικαιολόγηση θα πρέπει να γίνει σε πέντε ημέρες . Ο κηδεμόνας με δήλωσή του μπορεί να δικαιολογήσει  μεμονωμένες ή μέχρι δύο το πολύ ημέρες συνεχόμενες και συνολικά μέχρι δέκα ημέρες. Το σχολείο με ευθύνη του υπεύθυνου καθηγητή του τμήματος συμπληρώνει και αποστέλλει στον κηδεμόνα ενημερωτικό σημείωμα, όταν ο μαθητής συμπληρώσει περισσότερες από 30 απουσίες.

  1. Η κατάσταση, όπου θα αναγράφονται οι ημέρες και οι ώρες που θα δέχονται οι καθηγητές τους γονείς  για  ενημέρωση σχετικά με την επίδοση  των μαθητών, θα σας αποσταλεί σύντομα.
  2. Η προσέλευση των μαθητών πρέπει να γίνεται έγκαιρα, διαφορετικά εκτός από το ότι θα χρεωθεί με απουσία την πρώτη ώρα η οποία είναι αδικαιολόγητη, δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το μάθημα, που είναι και το σημαντικότερο.
  3. Το ωράριο λειτουργία στου σχολείου είναι :
    ΩΡΕΣ               ΕΝΑΡΞΗ              ΛΗΞΗ
      1η                   8:10                  8:55
      2η                   9:00                 9:45
      3η                   9:55                 10:40
      4η                 10:50                 11:35
      5η                  11:45                 12:30
      6η                  12:35                 13:20  
      7η                  13:25                 14:05     
  4. Στο Σχολείο  συγκεντρώνονται  τρόφιμα, φάρμακα κλπ είδη προκειμένου να διατεθούν σε συνανθρώπους μας  που τα έχουν ανάγκη. Ευελπιστώντας στη στήριξή σας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
  5. Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Μίκρας.  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Κλείνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε ότι είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για ότι αφορά την πρόοδο και την φοίτηση των παιδιών σας.

Η Διευθύντρια

Σοφία Φ. Ζηφκοπούλου
Μ.Α. Θεολόγος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων