Θεματική Εβδομάδα 2017-18 «Σώμα και Ταυτότητα»

Από τη Δευτέρα 23/4/18 μέχρι και την Παρασκευή 27/4/18 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η Θεματική Εβδομάδα 2017-18, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα – Δράσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή στο Γυμνάσιο». Το πρόγραμμα περιελάμβανε εισηγήσεις για κάθε θεματική ενότητα (Διατροφή, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Έμφυλες Ταυτότητες, Εθισμοί και Εξαρτήσεις) από όλους τους καθηγητές του σχολείου, καθώς και σχετικές δραστηριότητες των παιδιών των τάξεων Α, Β και Γ Γυμνασίου. Παρουσιάστηκε επίσης ένα θεατρικό δρώμενο κατά την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην κυκλοφοριακή αγωγή, με επιμέλεια της καθηγήτριας Ουρανίας Σάββα.

Την θεματική εβδομάδα τίμησαν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι επιστήμονες. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κ. Δ. Γουβιάς, ο οποίος παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα «Η δημιουργία έμφυλων στερεοτύπων και η αναπαραγωγή τους στο σχολείο», συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες την ημέρα των έμφυλων ταυτοτήτων.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι ερευνητές Μ. Φτάκα και Σ. Στογιάννης, εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης ΔΙΟΔΟΣ (Ρόδος), οι οποίοι οργάνωσαν βιωματικά σεμινάρια τόσο με τα παιδιά όσο και με το εκπαιδευτικό προσωπικό, σχετικά με την ημέρα των εθισμών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου παρακολούθησαν την ταινία “Bend it like Beckham” σε σκηνοθεσία Gurinder Ghadha, στο πλαίσιο της ημέρας για τις έμφυλες ταυτότητες.

Τις εργασίες της θεματικής εβδομάδας, την ημέρα της κυκλοφοριακής αγωγής  παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τήλου, καθώς και της τάξης υποδοχής.


Δείτε στο Slide.ly


Δείτε στο Slide.ly

ΑΦΙΣΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2017-18

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2018