Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Λογοτεχνικό Συνέδριο στο Βόλο με τίτλο «Ο Παπαδιαμάντης διαλέγεται με τους μαθητές»

Το Γυμνάσιο Σκιάθου έλαβε μέρος στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Μαγνησίας, με τίτλο «Ο Παπαδιαμάντης διαλέγεται με τους μαθητές» το διήμερο 3 και 4 Μαΐου στον Βόλο.

Ο τίτλος της ανακοίνωσης ήταν «Από τη γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις γλώσσες του κόσμου» με βασική ιδέα και θέμα προς διερεύνηση οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσεγγίσουν τη γλώσσα του λογοτεχνικού έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και να ερευνήσουν τις τύχες του στον κόσμο της μετάφρασης∙ επιπλέον, κύριες επιδιώξεις του προγράμματος αποτέλεσαν η σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική πραγματικότητα της σύγχρονης Σκιάθου καθώς και η σύνδεση του σχολείου με το Σπίτι – Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι Μαρία Καραγιαννοπούλου, Ασημίνα Σουλτάνη, Άννα Αρμαμέντου και Στράτος Συριανίδης ενώ έλαβαν μέρος οι παρακάτω μαθητές:

Τάσσου Μυρτώ, Πεζάτου Βασιλική Μαρία, Πασχάλη Ευανθία, Νόφουλλα Ενάιντα, Νέζα Γιοάννα, Μέτση Μιράντα, Κόγκου Δανάη, Κοψιδάκη Παρακευή, Κατσούλι Έλσα, Καλογιάννη Μαρία, Καλογιάννης Αντώνιος, Καλογιάννης Ιωάννης, Μιτζέλος Γεώργιος, Ελμαζάι Φάμπιο, Ιωάννου Κυριακή, Βιολέττα Ειρήνη, Μίλε Άγγελος, Σταμέλος Μιχαήλ, Ιωάννου Μιχαέλα, Χαμπάρωφ Παύλος, Σταμέλου Βερόνικα, Πατσονικολή Φωτεινή, Γκούσα Αιμιλία, Αναγνώστου Αθανάσιος, Σανιδάς Δημήτριος, Γιαννίτσης Σπυρίδων

Η ΔΔΕ Μαγνησίας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή για τη συμμετοχή του σχολείου.

Θέμα: «Συγχαρητήρια επιστολή»               

   Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική συμμετοχή του σχολείου σας αλλά και την υποδειγματική παρουσία των μαθητών σας στο 1ο Μαθητικό Λογοτεχνικό Συνέδριο της ΔΔΕ Μαγνησίας, που διεξήχθη στις 3 και 4 Μαΐου στο Πολιτιστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου, από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και το Δήμο Σκιάθου. Οι μαθητές σας, μέσα από τις εργασίες τους αξιοποίησαν βασικούς άξονες του έργου του μεγάλου λογοτέχνη και μέσα από την ανάληψη ρόλων, ουσιαστικά αναπαράστησαν και εξήγησαν τις φανταστικές καταστάσεις του πνεύματός του,  καταθέτοντας τις απόψεις τους με τρόπο ευρηματικό και καινοτόμο σε λογοτεχνικά θέματα. Η ποικίλη θεματολογία προσεγγίστηκε από τους μαθητές με μια παιγνιώδη, μυστηριώδη και συνάμα παιδαγωγική έως και ακαδημαϊκή πλατφόρμα που τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν. Η πρωτοποριακή παρουσίασή τους, προσέφερε νέα γνώση, νέα πρότυπα, νέες ιδέες τόσο στους ίδιους, όσο και στους υπόλοιπους  μαθητές -συνέδρους, οι οποίοι παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό σε μια ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής μέσα από το ιδιαίτερο έργο του «Άγιου των Γραμμάτων». Τίποτα δεν ήταν γραμμικό, υπήρχε έκταση και βάθος, γνώση και ευστροφία αλλά και θάρρος, καθώς το επίπεδο της παρουσίασης των μαθητών σας αποδείχθηκε υψηλότατο. Σας συγχαίρουμε, γιατί προσεγγίσατε με τον καλύτερο τρόπο την παιδαγωγική διάσταση του έργου του Παπαδιαμάντη, καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στο σχολείο σας, και εμπλέκοντας δημιουργικά τους μαθητές σας σε καινοτόμες, ακαδημαϊκού χαρακτήρα  δράσεις, όπως η διοργάνωση, συμμετοχή και παρουσίαση σε ένα Συνέδριο.

 Παρακαλούμε να δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας και να τα διαβιβάσετε προσωπικά στους εκπαιδευτικούς:

Μαρία Καραγιαννοπούλου, Ασημίνα Σουλτάνη, Αννα Αρμαμέντου, Γαρυφαλλιά Ελευθερίου, Ευστράτιος Σιριανίδης

 Επίσης παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα ιδιαίτερα συγχαρητήριά μας, στους μαθητές: 

Τάσσου Μυρτώ, Πεζάτου Βασιλική Μαρία, Πασχάλη Ευανθία, Νόφουλλα Ενάιντα, Νέζα Γιοάννα, Μέτση Μιράντα, Κόγκου Δανάη, Κοψιδάκη Παρακευή, Κατσούλι Έλσα, Καλογιάννη Μαρία, Καλογιάννης Αντώνιος, Καλογιάννης Ιωάννης, Μιτζέλος Γεώργιος, Ελμαζάι Φάμπιο, Ιωάννου Κυριακή, Βιολέττα Ειρήνη, Ιωάννου Μιχαέλα, Χαμπάρωφ Παύλος, Σταμέλου Βερόνικα, Μίλε Άγγελος, Πατσονικολή Φωτεινή, Γκούσα Αιμιλία, Αναγνώστου Αθανάσιος, Σταμέλος Μιχαήλ

 Τέλος, σας παρακαλούμε να αναγνώσετε το παρόν στην πρωινή συγκέντρωση των μαθητών της Σχολικής σας Μονάδας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.

 Δρ ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 PhD, MSc Μηχανολόγος ΠΕ17.02

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν  την ανακοίνωσή τους στο συνέδριο την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Επιπλέον την ίδια μέρα προβλήθηκε το βίντεο με τίτλο «Από τη γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις γλώσσες του κόσμου», που δημιούργησαν τα παιδιά για τον σκοπό αυτό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *