Χρονιά δημιουργίας για το Γυμνάσιο Σκιάθου!

Μία ακόμα σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε και μαζί της σήμανε τη λήξη των Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2017-2018. Τα συγκεκριμένα εξωδιδακτικά, προαιρετικά προγράμματα πραγματοποιούνται εντός και εκτός του σχολείου, με την επίβλεψη, εμψύχωση και καθοδήγηση όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν κάθε χρόνο να εμπλακούν σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται το μεγάλο, σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελούν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δημόσιο σχολείο.

Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν τέσσερα προγράμματα και δραστηριότητες στα οποία συμμετείχαν πάνω από 50 μαθητές και μαθήτριες. Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 έγιναν οι παρουσιάσεις από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, λογοτεχνικών, ιστορικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών πεδίων παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ασκήσουν τη φαντασία και τις κλίσεις τους και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες ενδιαφέροντος. Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες αυτές, ως μικρές «οάσεις» εντός του σχολείου, αντανακλούν τις προσδοκίες, τις αναζητήσεις, αλλά και τους στόχους των μαθητών, αποτελώντας  μία σπουδαία αφορμή να ακούσουν και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο, μία απόπειρα το εγώ να γίνει εμείς, το προσωπικό να γίνει συλλογικό, μία ακόμα αφορμή να δέσει η «ομάδα» και να βιώσει  με δημιουργικό τρόπο μια πολύ σημαντική πλευρά της σχολικής ζωής.

Project στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β’ τάξης με τίτλο: “Η μετανάστευση των Ελλήνων στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία.”, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κυρίας Ελευθερίου Γαρυφαλλιάς. Για την παρουσίαση σε αρχείο πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Διευθύνει η μουσικός κυρία Πιταράκη Ειρήνη. Στο μπουζούκι ο μαθηματικός και υποδιευθυντής του σχολείου κύριος Καρακαστανιάς Αθανάσιος.

 

Η παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο “Από τη γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στις γλώσσες του κόσμου”, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κυρίας Σουλτάνη Ασημίνας.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παρουσίαση της συμμετοχής των μαθητών του σχολείου μας στο συνέδριο Φυσικής, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής κ.Δρακόπουλου Γρ. και του μαθηματικού κ. Καρακασταντιά Αθ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *