“Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή” 2023

Συνεπείς στο ραντεβού μας φέτος, όπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα “Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή” που πραγματοποιεί ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος”, μία εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, σήμερα 30 Μαρτίου 2023 η Ά τάξη Γυμνασίου περπάτησε και μάζεψε τα σκουπίδια στο Δάσος Μανδράκι, στην παραλία Μανδράκι, στην παραλία Ελιάς και στην παραλία Κρυφή Άμμο. 25 μεγάλες μαύρες σακούλες απορρίμματα και μία μικρή σακούλα καπάκια από μπουκάλια συνέλεξαν οι μαθητές/τριες δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι έρημες ακόμα παραλίες γέμισαν με παιδικές φωνές και τώρα τα μονοπάτια στο Δάσος Μανδράκι είναι καθαρά και έτοιμα να υποδεχτούν νέους περιπατητές.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με χαμόγελο και ζωντάνια περπάτησαν και κουβάλησαν σκουπίδια ασταμάτητα για πάνω από 4 ώρες!!

Να προσθέσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ Βόλου που βρίσκονται στο νησί στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

Δράση στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας πραγματοποιήθηκε σχολικός περίπατος του τμήματος Β3 στο μνημείο του Παπαδιαμάντη στο Μπούρτζι όπου έγινε η σύνδεση των διηγημάτων του με τον τόπο και τον χρόνο στην Πολίχνη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την υλοποίηση της δράσης Πρίντζου Αρετή ΠΕ02 Φιλόλογος.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της δράσης.

Παπαδιαμαντης1

Αίτηση-Δήλωση ΓΕΛ / ΕΠΑΛ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

προκειμένου να γίνει η προετοιμασία του σχολικού έτους 2023-2024 σας παρακαλούμε να κατεβάσετε την παρακάτω αίτηση – δήλωση, να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε συμπληρωμένη στο email του σχολείου μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 με το Λύκειο που θα εγγράψετε το παιδί σας, καθώς και την ξένη γλώσσα που επιθυμεί.

email σχολείου: mail@gym-skiath.mag.sch.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ_ΜΑΘΗΤΩΝ 2022-2023

ΤΟΜΕΙΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2023-2024

Διάλεξη της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου

Το σχολείο μας είχε τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να υποδεχτεί τη Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικό, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέα ιστορικών βιβλίων και βραβευμένη με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, σε μια και μοναδική διάλεξη με τίτλο «Αντέχοντας στον χρόνο. Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του».

Η διακεκριμένη ιστορικός, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και του Πνευματικού Κέντρου Ιερών Ναών Σκιάθου και μίλησε στο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου. Μια αίθουσα που γέμισε από «Ελλάδα»… Για δυο ώρες περίπου παρακολουθήσαμε όλοι συνεπαρμένοι την αξιόλογη ιστορικό να ξεδιπλώνει την Ιστορία της Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων.

Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, άνοιξε με υπέροχα τραγούδια η χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας κας Πιταράκη Ειρήνης και τη συνοδεία πιάνου με τον Χασιώτη Φίλιππο, μαθητή του Λυκείου. Σημαντική και συγκινητική στιγμή ήταν το κλείσιμο της βραδιάς με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η πρώτη μας σημαία».

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνεργάστηκαν για αυτή την επιτυχή διοργάνωση και έδωσαν ακόμα μία ευκαιρία στο σχολείο μας να συνδράμει με ιδιαίτερα αξιόλογο τρόπο στα πολιτιστικά γεγονότα του νησιού.

Ολόκληρη την εκδήλωση και την ταινία “Η πρώτη μας σημαία” μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=HvDSCJ16AWw&ab_channel=SKIATHOSLIFE

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Μία ακόμη δράση, για τους γονείς αυτή τη φορά, υλοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στο σχολείο μας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου έγινε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Μιλώντας για το ρόλο των γονέων στην πρώιμη εφηβεία” στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Ομιλήτριες και συντονίστριες της συζήτησης ήταν η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου, κα. Αναστασία Μουτζούρη, η Κοινωνική Λειτουργός κα. Εύη Ντούσκου και η ψυχολόγος κα. Κυριακή Γουνελά.

Οι γονείς/κηδεμόνες που παρευρέθηκαν εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους και την επιθυμία τους να γίνονται συχνότερα τέτοιου είδους δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκιάθου.