Προγράμματα Αγωγής Υγείας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος τους Επαγγελματίες Υγείας από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου που πραγματοποίησαν Προγράμματα Αγωγής Υγείας στους μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α’ Γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μεγαλώνω και αλλάζω» και τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν από ειδικούς για την εφηβεία, για τις φυσιολογικές αλλαγές βιολογικές και συναισθηματικές και τρόπους αντιμετώπισης.

Την Τρίτη 24 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 το πρόγραμμα που παρακολούθησε η Β’ και Γ’ Γυμνασίου αντίστοιχα είχε θέμα “Οι σχέσεις στην εφηβεία” ένα ζήτημα που απασχολεί τα παιδιά στην πρώτη εφηβική ηλικία. Η αξία της φιλίας, η δυσκολία των σχέσεων, η ισοτιμία στις σχέσεις, ο αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους φίλους και στους συντρόφους, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και η προετοιμασία να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους και τους φίλους τους και να δημιουργούν τρυφερές και ισότιμες σχέσεις αποφεύγοντας τις σχέσεις εκμετάλλευσης, ήταν όσα παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς και συζητήθηκαν με τα παιδιά.

Τα προγράμματα γίνονται μετά από απόφαση και έγκριση  του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Σεβλιανού Άρια Κοινωνική Λειτουργό, Στρούγγη Μαρία και Ξενιτίδου Χριστοδούλα Μαίες και τον ιατρό κο Σπύρου Σωκράτη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *