Όμιλος Δημιουργικής Γραφής και Κατανόησης κειμένου

Όμιλος Δημιουργικής Γραφής και Κατανόησης κειμένου

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μερεντίτης Χρήστος

Περιγραφή ομίλου – Στόχοι

  1. Η μελέτη κειμένων σύγχρονου προβληματισμού, αλλά και λογοτεχνικών κειμένων, ο σχολιασμός του και η διερεύνηση των εκφραστικών μέσων τα οποία αξιοποιούνται σε αυτά.
  2. Η εξάσκηση των μαθητών/τριών στη δημιουργική γραφή μετά την ανάγνωση και τον σχολιασμό θα καλούνταν να τοποθετηθούν με αφορμή τα κείμενα αυτά κατά τρόπο δημιουργικό π.χ. διεξάγοντας έναν αγώνα λόγου με αφορμή το θέμα του κειμένου ή γράφοντας μια “απάντηση” στον συγγραφέα του κειμένου.
  3. Η εξάσκηση των μαθητών/τριών στην κατανόηση κειμένου.
  4. Η ενίσχυση του προβληματισμού τους γύρω από θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο π.χ. η διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας, η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βελτίωση των συνθηκών ζωής στα αστικά κέντρα και στις κωμοπόλεις, το σχολείο στο χθες και στο σήμερα, ο ανθρωπισμός, τα δικαιώματα των ζώων, τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, η φιλαναγνωσία, η γνωριμία με άλλους λαούς και τις συνήθειές τους, η κριτική και δημιουργική σκέψη ως στάση ζωής, η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Τα κείμενα που θα παρασχεθούν προς επεξεργασία θα συνοδεύονται από πολύ πλούσιο εικαστικό υλικό, όπως πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, φωτογραφίες κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *