«Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή!» Περιβαλλοντική δράση 2022

Το Γυμνάσιο Σκιάθου συμμετείχε για ακόμη μία φορά στην Εβδομάδα Εθελοντισμού για το Περιβάλλον, μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος” με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου, της Λιμενικής Αρχής και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, η κάθε τάξη έδρασε διαφορετική μέρα.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης έκαναν καθαρισμό των μονοπατιών στο Δάσος Μανδράκι που οδηγούν στην Παραλία Μανδράκι.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης συνέχισαν τον καθαρισμό των μονοπατιών στο Δάσος Μανδράκι που οδηγούν στις παραλίες Ελιά και Κρυφή Άμμος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην παραλία Κρυφή Άμμος βρέθηκε ένα νεκρό κήτος περίπου 2 μέτρων και ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα μονοπάτια υπήρχαν πολλά απορρίμματα τα οποία φέρνει ο άνεμος από τις παραλίες και επίσης υπάρχουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά που χρειάζονται καθαρισμό από τις αρμόδιες αρχές.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τους χυμούς και τα σνακ που μοίρασε στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Πολιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος” για την υλικοτεχνική υποστήριξη και τις πάνινες τσάντες που μας χάρισε!

Επίσης ευχαριστούμε τους οδηγούς των λεωφορείων για την άψογη συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδειξαν την αγάπη τους για το περιβάλλον!

277528331 10161192419993644 5240424660626311998 n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *