ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Εβδομάδα δράσεων το διάστημα 12 με 18 Μαρτίου για το Γυμνάσιο Σκιάθου.

Αφενός με τις καλύτερες των εντυπώσεων ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Χορωδίας του Γυμνασίου Σκιάθου στη 10η συνάντηση μαθητικών χορωδιών στην Καρδίτσα.
Είκοσι μαθητές και μαθήτριες υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Ειρήνης Πιταράκη και τη συνοδεία του κ. Καρακαστανιά Αθανάσιου, Υποδιευθυντή του Γυμνασίου κα του κ. Συριανίδη Στράτου , Φυσικού, οι οποίοι συνέπραξαν μουσικά, έλαβαν μέρος τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ στο «Μουζάκι Palace» στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Επί ένα διήμερο οι μαθητές γνωρίστηκαν με άλλους συνομηλίκους τους, διαγωνίστηκαν, μετέφεραν εικόνες από το νησί τους, αποκόμισαν εμπειρίες και άφησαν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αφετέρου ομάδα πέντε μαθητών και μαθητριών της Γ ΄Γυμνασίου έλαβαν μέρος στη δράση «Η Φυσική μαγεύει» στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας την πειραματική δραστηριότητα «Πειραματική επαλήθευση του Νόμου του Ohm και Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του για την κατανόηση των ανάλογων ποσών στα Μαθηματικά» με συνοδούς καθηγητές τους κ. Δρακόπουλο Γρηγόρη, Φυσικό και Καρακαστανιά Αθανάσιο, Μαθηματικό. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο ενός επιστημονικού συνεδρίου, γνώρισαν σημαντικούς επιστήμονες, αλλά και μαθητές από άλλα σχολεία με το ίδιο ενδιαφέρον για την επιστήμη.

Η Διεύθυνση και οι Διδάσκοντες του Γυμνασίου Σκιάθου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και δίνουν τις ευχές τους για καλή πρόοδο στους μαθητές τους και ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την οικονομική στήριξη, καθώς και τον Δήμο Σκιάθου (κ. Πασχάλη Απόστολο, Γιολδάση Δημήτρη), τις ναυτιλιακές εταιρείες ANES και HELLENIC SEAWAYS , τους ναυτιλιακούς πράκτορες κ. Κυριακούλη και Νικολάου και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας (τον πρόεδρο κ. Κολυνδρίνη) για τις διευκολύνσεις που παρείχαν στη μετακίνηση των μαθητών.

Η παρουσίαση του πειράματος από τους μαθητές

Στιγμιότυπο της χορωδίας μας στο Φεστιβάλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *