Το Γυμνάσιο Σκιάθου αγωνιά για το περιβάλλον και δρα.

Δημοσιεύτηκε από τον/την <p>ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ</p> στις

Μαθήματα οικολογικής συνείδησης και σεβασμού του περιβάλλοντος έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Σκιάθου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα, κατά το προηγούμενο διάστημα, ύστερα από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Άννας Αρμαμέντου οι μαθητές όλου του σχολείου συνέταξαν τον «Δεκάλογο της καθαριότητας» με προτάσεις , τις οποίες οι ίδιοι σκέφτηκαν, για το πώς μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία του νησιού γύρω από το θέμα της καθαριότητας των δημόσιων χώρων.

Ο Δεκάλογος της καθαριότητας

Ο δεκάλογος αυτός πήρε έντυπη μορφή με τη βοήθεια του κ. Θοδωρή Τζούμα και του Δήμου Σκιάθου. Έτσι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με την ευκαιρία της διανομής της πάνινης τσάντας από τον Δήμο Σκιάθου στο πλαίσιο της δράσης A.S.A.P. για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, πενήντα μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α3, Β1 και Β2, χωρίστηκαν σε έξι ομάδες με συνοδούς καθηγητές τους κ. Αρμαμέντου Άννα, Πιταράκη Ειρήνη, Κοκολιού Φρόσω, Κατσιάπη Ζωή, Συριανίδη Στράτο και Ευθυμίου Άγγελο. Μαθητές και φορείς επισκέφθηκαν κάθε σπίτι του νησιού διανέμοντας από ένα αντίτυπο του δεκάλογου και μία πάνινη τσάντα.

Οι εντυπώσεις από αυτήν τη δράση ήταν άριστες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, οι οποίοι κατέδειξαν το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο τους, αλλά και μετέφεραν ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

Όλες οι ομάδες έτοιμες για τη διανομή της πάνινης τσάντας.


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Περισσότερες πληροφορίες

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων