Θεατρική Παράσταση “Γουτού Γουπατού”

Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου, παρουσίασε την Τρίτη, 10 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου τη θεατρική παράσταση «Γουτού Γουπατού». Αποτελεί θεατρική μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ εμπλουτίσθηκε από παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια. Έργο, που οι περισσότεροι και οι κεντρικοί ήρωες είναι παιδιά, που πλημμύρισαν τη σκηνή και τη γέμισαν με τη ζωντάνια τους και τον αυθορμητισμό τους. Μια πολυπρόσωπη παράσταση, που έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς μαθητές να εκφρασθούν, να συνεργασθούν, να γνωρίσουν το έργο του Παπαδιαμάντη και την εποχή του, αλλά και να μυηθούν στον κόσμο της θεατρικής δημιουργίας.

Έργο με ανθρωπιστικό περιεχόμενο και σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα, αφού ο κεντρικός ήρωας είναι ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, επιλέχθηκε και παρουσιάσθηκε στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα.

Μια παράσταση με πολλές εναλλασσόμενες σκηνές, που χρειάσθηκε για να τελεσφορήσει πολλή δουλειά και ατελείωτες πρόβες από τους μικρούς μαθητές, που τους ενέπνεε και τους συντόνιζε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μάιρα Βασιλείου. Τα πλούσια σκηνικά, που μας μετέφεραν στη Σκιάθο των αρχών του προηγούμενου αιώνα, φιλοτέχνησε ο καθηγητής των Καλλιτεχνικών κ. Γιάννης Μιτζέλος.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι:
Ματίνα Γλυμπάτσα, Μαρίνα Κόλλια, Αθανασία Αϊβαλιώτη, Ελένη Αντωνίτσα, ΑΙμιλία Λάζου, Φιλαρέτη Κουιμτζή-Φιλαρέτου, Δανάη Πρίφτη, Ζωή Τουρναβίτη, Ελένη Χαλκιά, Νεφέλη Παρίσση, Αργύρης Καλλιμάνης, Γιάννης Χούλης, Βασίλης Κούσιος, Ιλιαντόρ Σκεντέρι, Παλαιολόγος Τάσσος, Στράτος Τσικούνας, Ηλίας Σβίγγος, Αργύρης Κριτσάκης, Γιώργος Πάπας, Αστέριος Καλούσης, Γιώργος Καμήτας, Γιάννης Μουτζούρης,
Τεχνική Υποστήριξη: Κωνσταντίνος Βαλμάς
Υποβολέας: Γιώργος Ζαχαριάς
Οι καθηγητές που οργάνωσαν τη θεατρική παράσταση είναι:
Αρχικό σενάριο: Γιώργος Πάρνος
Σκηνικά: Γιάννης Μιτζέλος
Επιμέλεια: Μάιρα Βασιλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *