Αρχική » Ανακοινώσεις » Δωρεάν πρόσβαση στο Webex με σταθερό τηλέφωνο

Δωρεάν πρόσβαση στο Webex με σταθερό τηλέφωνο

Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι μαθητές έχουν περιορισμένη ή και καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν ούτε υπολογιστή ούτε κινητό τηλέφωνο, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με σταθερό τηλέφωνο με τον εξής τρόπο.

  1. Ενημερώνουμε το σχολείο μας.
  2. Οι καθηγητές που θα ενημερωθούν από το σχολείο, θα στείλουν με mail  έναν 10φήφιο κωδικό (meeting number της ψηφιακής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού).
  3. Καλούμε τον σταθερό τηλεφωνικό αριθμό Ελλάδας 21 1990 2394. Σε περίπτωση που μιλάει επαναλαμβάνουμε ή καλούμε έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό: 21 1198 1029
  4. Όταν το σηκώσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, που μιλάει στην Αγγλική γλώσσα, πληκτρολογούμε τον 10ψήφιο αριθμό της ψηφιακής τάξης του εκπαιδευτικού.
  5. Αμέσως μετά πατάμε 2 φορές το κουμπί με τη δίεση #

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εάν  δεν έχετε πρόγραμμα απεριορίστων κλήσεων σε σταθερά, υπάρχει αστική χρέωση που φτάνει έως και 10,8 ευρώ την ώρα!

Με τον τρόπο αυτό θα μπούμε στο δωμάτιο του εκπαιδευτικού που γίνεται η τηλεδιάσκεψη. Θα πρέπει και πάλι να περιμένουμε μέχρι να μας κάνει ο εκπαιδευτικός αποδοχή (Admit). Αμέσως μετά, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να μας ακούν και εμείς να τους ακούμε.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι o μαθητής που συμμετέχει στο μάθημα με σταθερό τηλέφωνο, μπορεί μόνο να ακούει τον εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να βλέπει την οθόνη του καθηγητή του, ούτε να συμμετέχει στο chat.

To μικρόφωνο του μαθητή, μπορεί μόνο ο εκπαιδευτικός εντός της τηλεδιάσκεψης να το σιγάσει (mute) ή να το ενεργοποιήσει (unmute).

Αν ο καθηγητής σας ανοίξει το μικρόφωνο πρέπει κι εσείς να το ενεργοποιήσετε από την τηλεφωνική σας συσκευή πατώντας αστεράκι και τον αριθμό 6 (*6)

Όταν ο μαθητής μπει μέσω σταθερού τηλεφώνου στο Webex, πρέπει να αναφέρει ποιος είναι.

Αν δεν μπορέσουμε να μπούμε με το σταθερό μας στο Webex τότε υπάρχουν 3 περιπτώσεις. Είτε δώσαμε λάθος τον 10ψήφιο αριθμό, είτε το δωμάτιο δεν έχει ανοίξει ακόμα από τον εκπαιδευτικό, είτε το δωμάτιο είναι κλειδωμένο και ο εκπαιδευτικός δεν αντιλήφθηκε ακόμη την παρουσία μας για να μας αποδεχτεί. Στην περίπτωση που είναι κλειδωμένο πρέπει να ενημερωθεί με κάποιο τρόπο ο εκπαιδευτικός, είτε για να μας κάνει αποδοχή, είτε για να το ξεκλειδώσει (unlock meeting) και να προσπαθήσουμε ξανά.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση