Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοίνωση για τη Σχολική Χρονιά 2020-2021

Ανακοίνωση για τη Σχολική Χρονιά 2020-2021

Για τους γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου Σίνδου (1ου Γυμνασίου Εχεδώρου)

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Σχολική Χρονιά.

Όπως ακούσαμε σήμερα (1 Σεπτεμβρίου 2020) την Υπουργό Παιδείας, οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.  Φυσικά το σχολείο είναι ανοικτό καθημερινά, με τους εκπαιδευτικούς να προετοιμάζονται για την καλύτερη υποδοχή των μαθητών και μαθητριών.

Επειδή πολλοί κηδεμόνες ρωτούν με τις εγγραφές των παιδιών σας πληροφορούμε:

Τα παιδιά που προήχθησαν (ή και που έμειναν στην ίδια τάξη λόγω απουσιών) καθώς και τα παιδιά που τα απολυτήριά τους ήρθαν από τα τρία δημοτικά σχολεία, είναι ήδη εγγεγραμμένα στο σχολείο.  Τα έντυπα που ζητάμε να συμπληρώσετε είναι στοιχεία πολύτιμα για μας (π.χ. ποιος είναι ο κηδεμόνας, τηλέφωνα επικοινωνίας, email κ.α.)  Στην συγκεκριμένη κατάσταση όμως (περίπτωση πανδημίας λόγω Covid-19) γίνεται προσπάθεια προστασίας όλων μας κι έτσι ζητάμε να μην έρχεστε στο σχολείο αν δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη.  Τα έντυπα, ή μπορείτε να τα στείλετε με εμαιλ στο σχολείο ή στο εμαιλ του Διευθυντή, αφού τα κατεβάσετε από τις διευθύνσεις που σας δόθηκαν ήδη από τον Ιούνιο, ή σε περίπτωση που δυσκολεύεστε θα δώσουμε τα έντυπα στους μαθητές μόλις έρθουν στο σχολείο και θα τα επιστρέψετε συμπληρωμένα.  Φυσικά όταν κάποιος έχει ιδιαίτερο λόγο να έρθει στο σχολείο, είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να παίρνει τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται.

Επ’ ευκαιρία θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, όσοι δεν έχουν λογαριασμό email, ας ανοίξουν έναν και ας εξασκηθούν στην χρήση του.  Όποιος έχει smart phone (και οι περισσότεροι από εμάς έχουν, ιδιαίτερα τα παιδιά) μπορούν να έχουν έναν λογαριασμό email.  Είναι αναγκαίο για την επικοινωνία μεταξύ μας.

Κι ακόμα κάτι: Έχει παρατηρηθεί από τις προηγούμενες χρονιές ότι πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο μολονότι είναι λίγο άρρωστα, μερικά έχουν και πυρετό, και αυτό γίνεται για να μην χάσουν κάποιο μάθημα ή διαγώνισμα ή να μην πάρουν κάποια απουσία.  Αν και πάντα τονίζαμε ότι αν το παιδί δεν είναι καλά να κάθεται στο σπίτι να αναρρώνει, να κοιμηθεί λίγο παραπάνω, κάτι που είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό του σύστημα, τώρα με τον Covid-19 θα πρέπει να γίνουμε όλοι προσεκτικότεροι. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο από το περιβάλλον είναι θετικό στον Covid-19, παρακαλούμε να ενημερώσετε το σχολείο κι εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους προϊσταμένους μας για να παρθούν οι καταλληλότερες αποφάσεις. Τα παιδιά έχουν περιθώριο 114 απουσίες και είμαι βέβαιος ότι η πολιτεία θα λάβει τα καταλληλότερα μέτρα για να μη χάσει κάποιο παιδί χρονιά από απουσίες λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τον Covid-19.   Από την εμπειρία μας σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι εύκολο να χάσει κάποιο παιδί χρονιά από απουσίες, εκτός αν κάνει συστηματικά απουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η υγεία όλων μας είναι πολυτιμότατη.  Ας την προστατεύσουμε!

Εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία μεταξύ μας.

 

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση